Medjunarodni dan invalida

Izvor: S media, 03.Dec.2010, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medjunarodni dan invalida

Povodom obeležavanja Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom (OSI) zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić primio je danas u Starom dvoru predstavnike invalidskih organizacija i udruženja.

Proteklih godina Beograd je puno uradio kako bi olakšao život osoba sa invaliditetom, što se može videti na ulicama, rekao je Krkobabić.

"Postavljanje specijalnih semafora za slepe, izgradjeni prilazi za kolica na trotoarima i prilazne rampe samo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su neki od oblika pomoći koju grad pruža ovim osobama", rekao je Krkobabić i dodao da je se sa takvom vrstom pomoći nastaviti i ubuduće.

On je naveo da će Gradska uprava sledeće godine posebno posvetiti pažnju zapošljavanja osoba sa invaliditetom, jer je jedino na taj način moguće unapredjenje njihovog svakodnevnog života, ali i potpuna inkluzija u društvo.

Predsednik Saveta OSI Darko Ivić je rekao da će od danas, na trolejbuskoj liniji 22, 20 specijalno obučenih asistenata pomagati osobama sa invaliditetom da udju i izadju iz vozila gradskog prevoza.

U okviru obeležavanja Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom održana je predstava pantomime "Drvo života" nastala u okviru projekta "Muzika tišine" koju su izvela deca oštećenog sluha, učenici osnovne škole "Stefan Dečanski" uz podršku studenata Akademije lepih umetnosti i poznatih beogradskih glumaca.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.