Dugovanja na četiri papira

Izvor: Blic, 04.Apr.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dugovanja na četiri papira

„Infostan” je juče počeo da šalje nova obaveštenja na adrese građana koji duguju. Da se zabuna ne bi ponovila u kovertama će se ovog puta, osim uplatnica naći i detaljna obaveštenja o osnovnom dugu, kamatama, kao i sudskim rešenjima.

Rok za otplatu dugovanja produžen je do kraja ovog meseca, a svi koji do tada plate biće oslobođeni kamata i sudskih troškova. Građani koji odaberu da potpišu Sporazum za izmirenje duga na rate, moraće da plate dug, osnovnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kamatu i 50 odsto zatezne kamate, dok će druge polovine zatezne kamate biti oslobođeni. Umesto na četiri, dug će plaćati na šest mesečnih rata, sve do 30. septembra. Svi sudski procesi protiv njih biće obustavljeni, a dugovi nastali do aprila 1999. zaboravljeni.

Građanima koji su izmirili dugovanja ili potpisali sporazum po starim uslovima „Infostan” će nadoknaditi kamate i sudske troškove. O tome gde i kako mogu da podignu svoj novac ovo preduzeće će ih obavestiti sledeće nedelje pismom na kućnu adresu.

- Svi koji su dug platili posle 27. marta, mogu u poslovnicama „Infostana” dobiti pismenu potvrdu o izmirenju – kažu u „Infostanu”.

Da ne bude gužve

Dok traje akcija poslovnice „Infostana” radiće radnim danima od 8 do 20 i vikendom do 14.00 sati. Da bi se izbegle gužve, građanima će pri dolasku biti dodeljen redni broj.

OSNOVNI DUG I KAMATE

LISTING DUGA PO MESECIMA

SUDSKA REŠENJA I DATUMI

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.