Divlji parking u Savskoj ulici!

Izvor: Press, 18.Okt.2010, 06:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divlji parking u Savskoj ulici!

I pored postavljenog znaka i zabrane parkiranja dvadesetak automobila neprestano je parkirano u delu Savske ulice kod uključenja na most Gazela
Takođe, tri od četiri postavljena stubića, koji bi vozače i fizički sprečili da tu ostave kola, izvađeni su. U Sekretarijatu za saobraćaj podsećaju da je parkiranje u tom delu ulice zabranjeno, a u MUP Srbije kažu da „preduzimaju mere radi rešenja problema".
- Radim u Sarajevskoj ulici. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Kako bih za dolazak na posao morao da koristim tri linije gradskog prevoza, na posao već godinama dolazim kolima. Kada imam sreću da se i parkiram u blizini, „papreno" me košta devetočasovno zadržavanje na obeleženim parking mestima. Ponekad „krišom" auto ostavim i na parkingu obližnjeg hipermarketa. Kad kod pokušam da se „uglavim" u divlji parking u Savskoj izvisim, jer je on već od ranog jutra zauzet. Nervira me jer ja parking u centru grada plaćam, a neko se godinama parkira na tako prometnoj ulici za đžabe! - ogorčen je Beograđanin iz Pinosave.
Kako objašnjavaju u Sekretarijatu za saobraćaj, zabrana celodnevnog parkiranja u tom delu Savske je na snazi. Polukružno skretanje, podsećaju u tom sekretarijatu, nikada nije bilo predviđeno zbog opterećenosti raskrsnice.
- Prilikom radova ostavljena je ta saobraćajnica, da u slučaju vanrednih okolnosti bude uslužna. Inače, saobraćajnica nije u funkciji. Direkcija za gradsko građevinsko zemljište je prilikom poslednjeg uređenja te ulice postavila stubiće. Kako smo od vas obavešteni, određen broj stubića nedostaje, pa ćemo vaša zapažanja proslediti direkciji - navode za Press u Gradskom sekretarijatu za saobraćaj.
Odgovor zbog čega su automobili parkirani mimo zabrane, kažu u tom Sekretarijatu, morali bi smo da potražimo u Upravi saobraćajne policije.
Kako ekipe JKP „Parking servis" isključivo odnose automobile po nalogu saobraćajne policije i komunalne inspekcije (grada ili opštine) i u tom preduzeću su nas uputili da odgovore potražimo na drugoj adresi.
- „Parking servis" nema pravo da samoinicijativno reaguje niti utiče na odluke nadležnog organa, policije ili inspekcije. Nepoštovanje saobraćajnih propisa, nepropisno zaustavljanje i parkiranje sankcioniše saobraćajna policija koja je i kompetentna da odgovori na ova pitanja - rečeno je Pressu u tom preduzeću.
Međutim, u odgovoru MUP Srbije navedeno je da se „preduzimaju mere radi rešenja problema".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.