Dan nauke u čast Nikole Tesle

Izvor: Studio B, 10.Jul.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan nauke u čast Nikole Tesle

Na današnji dan rođen je čovek velikog uma i vizionarskih ideja, čuveni naučnik i pronalazač Nikola Tesla.

Ovaj dan obeležava se od prošle godine i kao dan nauke u Srbiji. Muzej posvećen delu Nikole Tesle obeležava i 60 godina postojanja, a iz godine u godinu beleži rekordnu posećenost, ove godine - 30 hiljada posetilaca.

Dan nauke u Srbiji i 156 godina od rođenja Nikole Tesle obeležava se otvaranjem nekoliko izložbi, tribinom o novom otkriću CERN-a i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << besplatnim posetama Astronomskoj opservatoriji na Zvezdari koja postoji već 125 godina.

Poletanjem dve golubice sa prozora zgrade Skupštine opštine Zemun ka Smiljanu, zavičaju Nikole Tesle, danas je počelo celodnevno obeležavanje 156 godina od rođenja genijalnog naučnika.

Večeras se otvaraju još dve izložbe "Plavi portret Nikole Tesle" u galeriji "Ikar" i "Čestitrke Tesli" (Kula Gardoš), dok će glumac Ljubivoje Tadić na Letnjoj pozornici na Gardošu izvesti predstavu "Tesla ili prilagođavanje anđela".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.