ANTIĆ PRIMIO DELEGACIJU GRADA BEČA

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANTIĆ PRIMIO DELEGACIJU GRADA BEČA

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić primio je delegaciju zvaničnika grada Beča, članova Socijaldemokratske partije Austrije, koji se nalaze u višednevnoj studijskoj poseti Beogradu. Današnja poseta predstavlja nastavak saradnje srpske i austrijske prestonice, koje, prema Antićevim rečima, dele zajedničku prošlost, blisko sarađuju u sadašnjosti i planiraju zajedničku budućnost.

– Beč je Beogradu uvek predstavljao uzor kada je reč o očuvanju kulturno- >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << istorijske baštine, ali i savremenom razvoju grada. Vaša iskustva su nam dragocena i u pogledu zaštite životne sredine, u oblasti prečišćavanja otpadnih voda, izgradnji infrastrukture i saobraćajne mreže – istakao je Antić i podsetio da je prošle godine u Starom dvoru uspšeno organizovana manifestacija „Dani Beča u Beogradu”, kojoj je prisustvovala i zamenica gradonačelnika Beča Renata Brauner.

Predsednik Skupštine grada Beograda takođe je istakao da je posebno ponosan na socijalnu politiku aktuelne gradske vlasti, koja podrazumeva visok stepen socijalnih davanja za najstarije sugrađane, trudnice, porodilje i decu. O tome je u neformalnom razgovoru sa zvaničnicima iz Beča razgovarala i članica Gradskog veća Nataša Milošević.

Peko Baksant, šef delegacije i poslanik u Skupštini grada Beča, uručio je Antiću staklenu kuglu sa najpoznatijim simbolom ovog grada, Praterom. Kako je istakao, Dunav je ključna stvar koja povezuje naša dva grada.

U njihovoj delegaciji bila su i dvojica vrhunskih sportista Goran Knežević, austrijski šampion i svetski prvak u boksu i Stjepan Stazić, kapiten austrijske košarkaške reprezentacije, obojica poreklom iz Srbije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.