Ružičasta kola ređe kradu

Izvor: B92, 14.Jul.2010, 03:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružičasta kola ređe kradu

Dobra vest za sve ljubitelje neobičnih automobilskih boja dolazi iz Holandije gde je poslednje istraživanje pokazalo da su kradljivci automobila – konzervativni.



Zapravo, većina kradljivaca automobila profesionalci su koji otuđuju vozila zbog finansijske zarade od preprodaje, a automobili neobičnih boja poput ružičaste, narandžaste, žute ili pak intenzivno zelene jednostavno ne mogu postići jednako visoku cenu kao na primer – automobili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s crnim, metalik srebrnim ili belim lakom.

Analiza ukradenih automobila u Holandiji u razdoblju od 2004. do 2008. pokazala je da kradljivci automobila preferiraju crna vozila, najverovatnije zbog luksuznog izgleda. Uz crne, kriminalci vole i bele ali i metalik srebrne automobile, a od 109 ružičastih automobila zahvaćenih istraživanjem nije ukraden – nijedan!

Ben Vollaard koji je sproveo istraživanje zato zaključuje da se neobična boja eksterijera, efikasnošću u odbijanju potencijalnih lopova, može meriti sa skupim alarmnim uređajima luksuznih automobila.

Izvor - T-Portal

Crni automobili opasniji od belih

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.