Raste broj žena vozača, ali i auto-mehaničara

Izvor: B92, 02.Mar.2018, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste broj žena vozača, ali i auto-mehaničara

Koliko ste žena auto-mehaničara videli u svom životu u Srbiji? Ili bar na prostoru bivše Jugoslavije? Većina verovatno nijednu. Ako posetite Veliku Britaniju, imaćete potpuno drugačije iskustvo.

Naime, od 2011. godine broj žena mehaničara na Ostrvu je porastao za čak 125%, pa one sada čine oko deset procenata radne snage u servisima za automobile.

To ne bi trebalo da iznenađuje za prilike VB s obzirom na to da poslednja istraživanja pokazuju da je na putu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više žena vozača nego muškaraca.

"Sve više je i žena koje su ključni donosioci odluka kod velikih proizvođača u automobilskoj industriji. Nema razloga da tako i ne bude, samo im je potrebna šansa i ohrabrenje. Sigurni smo da će ovi procenti nastaviti da rastu i u narednim godinama", kaže Alister Preston, suosnivač sajta WhoCanFixMyCar.com koji je sproveo ovo istraživanje uoči Međunarodnog dana žena 8. marta.

Više od 90% auto-servisa je ocenilo da je pozitivan uticaj žena na mehaničarski tim.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.