Kako će izgledati nova Antara?

Izvor: B92, 02.Sep.2014, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će izgledati nova Antara?

Dilemu o dizajnu buduće Antare delimično je rešio Buick kada je nedavno predstavio novi SUV Envision, s obzirom da je reč o sestrinskom modelu Opelovog automobila.

Opel Antara predstavljena je 2006. godine, a restilizovana je 2010, dok se druga generacija ovog modela očekuje 2015.

Buick i Opel, koji pripadaju koncernu General Motors, već nude srodne modele koje prodaju na različitim tržištima, kao što su Insignia i Regal ili Astra Sedan i Excelle.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Pomenuti automobili dva proizvođača dele istu platformu i dizajn, a vizuelno se razlikuju po stilskim elementima koji su karakteristični za svaki od brendova.

Očekuje se da će nova Antara imati dizajn sličan modelu Envision, a najviše promena u odnosu na ovaj SUV dogodiće se na prednjem delu, gde će Buickova maska biti zamenjena Opelovom.

Na renderima koje vam prenosimo dvojica nezavisnih dizajnera pokušali su da na osnovu fotografija modela Envision što vernije predstave Antaru za 2015.

Kada je reč o motorima, još uvek nema naznaka koji agregati će pogoniti novu generaciju Opel Antare.

Sa druge strane, Buick Envision koji je imao premijeru na auto-salonu u kineskom gradu Čangdu, prodavaće se u toj zemlji sa 2.0 litarskim četvorocilindričnim turbo-benzincem sa 260 ks (191 kW) koji razvija 353 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Kod ovog modela snaga se prenosi na sva četiri točka pomoću šestobrzinskog automatskog menjača. Automobil je u stanju da od 0 do 100 km/h ubrza za 8,4 s, dok fabrički deklarisana prosečna potrošnja iznosi 8,8 l/100 km.

Više fotografije modela Buick Envision možete pogledati u Galeriji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako će izgledati nova Antara?

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2014

Dilemu o dizajnu buduće Antare djelimično je riješio Bjuik kada je nedavno predstavio novi SUV Envision, s obzirom da je riječ o sestrinskom modelu Opelovog automobila...Opel Antara predstavljena je 2006. godine, a restilizovana je 2010, dok se druga generacija ovog modela očekuje 2015, prenosi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.