Jaguar priprema XE-R sa 488ks kao rivala nemačkim modelima

Izvor: Moto.rs, 12.Maj.2015, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaguar priprema XE-R sa 488ks kao rivala nemačkim modelima

Britanski mediji javljaju da će Jaguar predstaviti R verziju svog XE modela koja će biti opremljena V8 motorom pozajmljenim sa F-Type modela. Ovaj model će biti direktan konkurent BMW M3 i Mercedes-AMG C63 modelima.

Veruje se da će superpunjeni V8 pogonski agregat ovog modela razvijati 488ks snage odnosno 625Nm obrtnog momenta što će biti dovoljno dao vjam odle ubrzava od 0do 100km/h za manje od 5 sekundi. Ovaj model će koristiti prilagodljive amortizere modela XE-S >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << ali će oni biti retjunirani za primene viših performansi, dok će osmostepena ZF automatska transmisija biti prilagođena da ponudi agresivnije promene stepeni prenosa kada je manuelni režim omogućen. Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations će raditi na SVR varijanti ovog modela koja će biti opremljen V8 5.0 superpunjenim motorom sa F-Type R coupe modela u okviru kojeg ona razvija 542ks snage i 680Nm obrtnog momenta.

foto © Jaguar
Pogledaj vesti o: Rover

Nastavak na Moto.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.