Hyundai osvaja tržište SAD

Izvor: B92, 22.Jul.2019, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hyundai osvaja tržište SAD

Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai Motor najavio je zaokret u prodaji na američkom tržištu i proširenu paletu sportskih terenskih vozila, nakon što je prijavio najveći rast kvartalnog profita u sedam godina.

Hyundai sada predviđa da će njegov udeo na tržištu SAD početi ponovo da raste od ove godine i da će na kraju 2019. iznositi 4,2 odsto u odnosu na prošlogodišnjih 3,9 odsto, dok će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prodaja modernizovanog Palisade SUV-a početi u drugoj polovini tekuće godine, prenosi agencija Rojters.

Cilj kompanije je da njen udeo na američckom tržištu bude 5,2 odsto do 2023. godine.

Solidne performanse Hyundai ja kako na domaćem, tako i na američkom tržištu su u tri meseca zaključno sa junom pomogle da se kompenzuje pad prodaje u Kini, gde su usporavanje privrede, trgovinski rat sa SAD i nedostatak konkurentnih modela, naveli tog proizvođača da ranije ove godine obustavi proizvodnju u svojoj najstarijoj fabrici.

Da bi očuvao zamajac u SAD, svom najvećem prekomorskom tržištu, Hyundai planira da poveća udeo SUV vozila u svojoj prodaji na američkom tržištu na 67 odsto 2023. godine sa planiranih 51 odsto za tekuću godinu.

Neto profit Hyundai ja je u periodu april-jun porastao za 31,2 odsto na 919,3 milijarde vona (780,44 miliona dolara), što je tek nešto ispod tržišne procene, ali i dalje najveći procentualni rast kvartalne dobiti od prvog tromersečja 2012. godine.

Operativni profit je porastao za 30,2 odsto, dok su prihodi povećani za 9,1 odsto, navodi se u saopštenju kompanije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.