Bentley Continental GT Ultrasports

Izvor: B92, 05.Maj.2010, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bentley Continental GT Ultrasports

S obzirom na to da je Continental Supersports najsnažniji i najbrži Bentley u 90-godišnjoj istoriji britanske kompanije, mogli biste da zaključite da neće biti interesantan tjunerskim kućama. Ali...



Po mišljenju nemačkog tjunera Wheelsandmorea, 621 KS nije dovoljno snage. Modifikovanjem ECU-a i ugradnjom novog izduvnog sistema, Nemci su postigli 702 KS iz šestolitarskog motora W12, dok je obrtni moment povećan na čak 880 Nm.

Wheelsandmore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne navodi podatke o ubrzanju do 100 km/h, ali zato je maksimalna brzina uvećana za 10 km/h, pa će opaki Bentley Continental GT Ultrasports pojuriti do 336 km/h.

Od ostalih unapređenja, u saopštenju se navode keramičke kočnice, set specijalnih 21 inčnih aluminijumskih felni na koje su montirane gume Dunlop Sport Maxx i elektronski kontrolisani sistem oslanjanja koji u Wheelsandmoreu nazivaju LowMaXX i koji automobil, prema potrebi, podiže za dva centimetra.

Izvor - T-Portal

2011 Bentley Continental GT

Pročitajte o novom modelu - Bentley Convertible

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.