Za idealno putovanje, nemojte posećivati Srbiju

Izvor: Radio 021, 29.Mar.2015, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za idealno putovanje, nemojte posećivati Srbiju

Rendi Olsen, američki naučnik iz Mičigena, osmislio je idealnu putanju za sve koji žele da upoznaju lepote Starog kontinenta.

Nažalost, na ovoj trasi Srbija se zaobilazi u širokom luku. Da bi napravio plan puta Olsen je koristio takozvani "genetski algoritam" kako bi izračunao najkraće rastojanje između 45 lokacija koje su po njemu vredne obilaska.

Na mapi "savršenog" putovanja kroz Evropu od bivših država Jugoslavije jedino je Hrvatska vredna pažnje i to >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa čak dve lokacije, Pag i Dubrovnik, dok se kroz Sloveniju samo prolazi - bez zaustavljanja. Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija se zaobilaze u širokom luku.

Za put dugačak 26.210 kilometara Olsen preporučuje da se odvoji najmanje tri meseca od čega se punih 14 dana provodi u vožnji.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.