Naučnici su napravili mapu idealnog turističkog puta po Evropi. Bolje da ne znate kako je prošla Srbija

Izvor: Blic, 28.Mar.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici su napravili mapu idealnog turističkog puta po Evropi. Bolje da ne znate kako je prošla Srbija

Ukoliko ste avanturista i planirate da obiđete Evropu, Rendi Olsen, američki naučnik iz Mičigena, osmislio je idealnu putanju za sve koji žele da upoznaju lepote Starog kontinenta. Nažalost, na ovoj trasi Srbija se zaobilazi u širokom luku.

Da bi napravio plan puta Olsen je koristio takozvani "genetski algoritam" kako bi izračunao najkraće rastojanje između 45 lokacija koje su po njemu vredne obilaska.

Na mapi "savršenog" putovanja kroz Evropu od bivših država >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jugoslavije jedino je Hrvatska vredna pažnje i to sa čak dve lokacije, Pag i Dubrovnik, dok se kroz Sloveniju samo prolazi - bez zaustavljanja.

Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonije se zaobilaze u širokom luku.

Za put dugačak 26.210 kilometara Olsen preporučuje da se odvoji najmanje tri meseca od čega se punih 14 dana provodi u vožnji.

Koju biste vi lokaciju iz Srbije uvrstili u ovaj plan?

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

»Genetskim algoritmom« do idealnog turističkog puta po Evropi

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Mar.2015

Ukoliko ste avanturista i planirate da obiđete Evropu, Rendi Olsen, američki naučnik iz Mičigena, osmislio je idealnu putanju za sve koji žele da upoznaju lepote Starog kontinenta...Da bi napravio plan puta, Olsen je koristio takozvani "genetski algoritam" kako bi izračunao najkraće rastojanje...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.