Kopaonik: Bike park

Izvor: Domino Magazin, 13.Sep.2012, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kopaonik: Bike park

Bajkeri radujte se: Otvorene tri staze za spust dužine 5 km

Nacionalni park Kopaonik dobio je prvi Bike park. Ljubitelji planinskog biciklizma imaće na raspolaganju  tri staze za spust dužine 5 km izgrađene po standardima Evropske unije i Kanade.

Bike park opremljen je specijalnim trasama sa svim potrebnim preprekama što će predstavljati veliki izazov za sve ljubitelje planinskog biciklizma. Ovakvi biciklistički parkovi rade se širom sveta a ovo će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << prvi “downhill bike park” u Srbiji.

Staze su različitih težina, prilagođene za početnike i za profesionalce. Prva staza je posebno izgrađena za početnike i decu, druga staza je srednje zahtevna, a poslednja  - treća  staza je vrlo zahtevna i prilagođena  iskusnim vozačima. Širina staza varira od 60cm do 120cm. Na pojedinim deonicama su zemljani talasi, zavoji, drveni mostovi, skokovi i prepreke. Bike park je izgrađen u skladu sa pravilima o zaštiti životne sredine, staze ne remete prirodno okruženje.

Projekat Bike parka realizovali su MK Mountain Resort, Nacionalni park Kopaonik, Udruženje Fristajlera, Skijališta Srbije i slovenačka kompanije Alliance.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Domino Magazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi bajk park u Srbiji

Izvor: Blic, 13.Sep.2012

Prvi Bajk park u Srbiji biće svečano otvoren 16. septembra u Nacionalnom parku Kopaonik...Ljubitelji planinskog biciklizma imaće na raspolaganju tri staze za spust dužine pet kilometara izgrađene po standardima Evropske unije i Kanade...Bajk park na Kopaoniku opremljen je specijalnim trasama sa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.