Zašto je dobro praštati

Izvor: Prva.rs, 23.Nov.2014, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je dobro praštati

Iako je teško zaboraviti, oprostiti je malo lakše. Ipak, oproštaj mora biti od srca, inače neće u potpunosti potisnuti sva ta ružna osećanja koja su neko vreme gospodarila tvojim životom.
Činjenica je da se u životu dešavaju i lepe i ružne stvari, i upravo to održava ravnotežu između dobra i zla. Pre nego što se osetiš povređenom, seti se da si i ti verovatno nekada povredila nekoga. Seti se da je i tebi bilo oprošteno. Zar nisi bila zahvalna za tu novu šansu koja ti je pružena? >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Zar nisi sa zahvalnošću prihvatila ispruženu ruku pomirenja? Zar se nisi osećala lepo zbog toga?
Zato, budi velikodušna. Oprosti. Ne samo da ćeš se ti osećati lepše, već ćeš usrećiti i osobu koja te je povredila, možda i nesvesno i nenamerno. Ljudski je grešiti.
Ako rešiš da oprostiš, neće više biti onog ružnog osećanja zbog kojeg ti se činilo da su se svi urotili protiv tebe. Opet ćeš moći da čuješ cvrkut ptica i uživaš u jednostavnim stvarima.
Oproštaj će ti ujedno pomoći i da oprostiš sama sebi, jer može biti da si ponajviše ljuta na sebe zbog nekih svojih postupaka. To će posledično uticati i na poboljšanje tvog zdravstvenog stanja, jer je dokazano da praštanje smanjuje upotrebu lekova, uklanja zabrinutost i poboljšava kvalitet sna.  
Oprosti, to bi bilo sve za sada.
Izvor: teen.rs

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.