Laki nagrada MTV Adria

Izvor: Blic, 14.Okt.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laki nagrada MTV Adria

MTV Networks International danas je objavio pobednike regionalnih kategorija koji će se boriti za nagradu "Europe's Favourite Act", a u našoj regiji pobednik je predstavnik BiH Laka.



Laka je u konkurenciji sa Jinxima, Leeloojamais, Marčelom i T.B.F. dobio daleko najviše glasova i sada će se boriti sa svetski poznatim imenima kao što su Leona Lewis, Nightwish, Finley i Dima Bilan za konačnu pobedu u kategoriji "Europe's Favourite Act". Laka je ove godine zastupao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bosnu i Hercegovinu na sasvim ne-MTV-jevskom takmičenju za Pesmu Evrovizije u Beogradu.

Svoj prvi album je izdao pre dalekih deset godina, široj javnosti je na sebe skrenuo pažnju prošlogodišnjim izdanjem "Zec", istoimenim hitom i neobičnim video spotom, a posebna poslastica su njegovi koncertni nastupi.

Za favorita već možete da glasate na ema.mtvadria.com/vote/#__local i odlučite ko će 6. novembra dobiti nagradu. Direktan prenos dodele biće u direktnom prenosu na MTV Adria sa početkom u 21 sat.

Prošlogodišnja dodela Europe Music Awards iz Minhena u direktnom prenosu prikazana je na 19 programa u Evropi, a takođe i u SAD i Aziji, a gledalo ju je više od 30 miliona ljudi. Posete na internet stranici u poređenju sa prethodnom godinom porasle su za 35 %, a na sam dan dodele za čak 75 %! Poslato je skoro 80 miliona glasova (360 % više u poređenju sa 2006. godinom), preko 200 hiljada Wap posetilaca (305 % više u poređenju sa 2006. godinom), a emitovano je više od 3 miliona internet video spotova. MTV-jeve nagrade EMA i ove godine će MTV-jevoj publici ponuditi multimedijalne mogućnosti gledanja, a samu dodelu moći će da pogleda u direktnom prenosu preko 12 kanala i u više od 40 evropskih država više stotina miliona ljudi.

Lista finalista u kategoriji "Europe's Favourite Act":

- Laka (MTV Adria)

- Happyendless (MTV Baltik)

- Suspekt (MTV Danska)

- Der Jeugd Van Tegenwoordig (MTV Holandija)

- Nightwish (MTV Finska)

- Zaho (MTV Francuska)

- Fettes Brot (MTV Nemačka)

- Stereo Mike (MTV Grčka)

- Gonzo (MTV Mađarska)

- Shiri Maimon (MTV Izrael)

- Finley (MTV Italija)

- Erik & Kriss (MTV Norveška)

- Feel (MTV Poljska)

- Buraka Som Sistema (MTV Portugal)

- Morandi (MTV Rumunija)

- Amaral (MTV Španija)

- Dima Bilan (MTV Rusija)

- Neverstore (MTV Švedska)

- Emre Aydin (MTV Turska)

- Leona Lewis (MTV Velika Britanija)

- Quest Pistols (MTV Ukrajina)

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Laka najbolji

Izvor: Večernje novosti, 14.Okt.2008

Uprkos veoma jakoj konkureciji, simpatični bosanskohercegovački pevač Elvir Lacković Laka, koji se široj publici predstavio zastupanjem rodne zemlje na izboru za "Pesmu Evrovizije", ovogodišnji je dobitnik nagrade "MTV Best Adria Act", koja se dodeljuje za najboljeg izvođača u našem regionu

Nastavak na Večernje novosti...

Osvojio MTV nagradu

Izvor: Kurir, 15.Okt.2008, 06:37

Predstavnik BiH na ovogodišnjem Evrosongu Elvir Laković Laka bio je zajedno sa našim hiphoperom Marčelom, slovenačkim bendom Leloojamais i splitskom grupom TBF nominovan za MTV nagradu u kategoriji Best Adria Act i - osvojio je. Priznanje se dodeljuje za najbolje izvođače sa područja stare Jugoslavije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.