Dirljivo: Mačka pomaže slepom psu da se kreće (VIDEO)

Izvor: B92, 07.Feb.2016, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dirljivo: Mačka pomaže slepom psu da se kreće (VIDEO)

Osmogodišnji pas Terfel oslepeo je pošto je dobio mrenu na oba oka, i od tada nije mogao da se kreće nigde van kuće sve dok njegova vlasnica nije dovela jednu napuštenu macu.

Naime, ovaj pas i mačka su se toliko sprijateljili, da je posle izvesnog vremena mačka počela da izvodi Terfela u šetnju van kuće. Vlasnica psa, 87-godišnja Džudi Godfrej-Braun iz Velsa, objasnila je da nikad nije videla ništa slično.

- Nikad nisam videla tako nešto, većina pasa i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mačaka se ne podnosi. Ona upotrebljava šape kako bi ga lakše vodila. "Zalepljeni" su jedno za drugo i čak i spavaju zajedno - kaže vlasnica za "The Sun" i objašnjava da je mačka očito osetila u kakvom je Terfel stanju.

S obzirom na to da se Džudi više za njih ne može brinuti, preuzela ih je Ana Kreg koja vodi obližnji azil za pse koji su ostali bez vlasnika.

Izvor: zivotinje.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.