Crni kauboji u rimejku Sedam veličanstvenih

Izvor: N1 televizija, 05.Maj.2016, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crni kauboji u rimejku Sedam veličanstvenih

Afroamerički reditelj Antoan Fuka odlučio je da napravi rimejk čuvenog kaubojskog filma "Sedam veličanstvenih" iz 1960. godine, ali s crnim glumcima kao kaubojima, u kojem će glavni lik igrati Denzel Vašington.

"Želim da uradim nešto što do sada nije niko učinio kako bih u filmskoj industriji uneo dodatnu raznolikost. Smatram da je Denzel najbolji za glavnog kauboja", rekao je Fuka.

U filmu, koji treba da izađe krajem septembra, pored crnih glumaca igraće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i južnokorejski glumac Li Bjung-hun i belci Itan Houk i Kris Pret.

Originalni film "Sedam veličanstvenih", reditelja Džona Stardžisa, inspirisan je filmom japanskog reditelja Akire Kurosave "Sedam samuraja". Glavne uloge igrali su Jul Briner, Ilaj Volak, Čarls Bronson, Stiv Mekvin, Horst Buholc...

Radnja je smeštena u Meksiku gde stanovnici osiromašenog sela angažuju malobrojnu grupu američkih revolveraša da ih odbrane od velike bande razbojnika.

"Sedmorica veličanstvenih" je u glumačkoj postavi okupila neke od najvećih holivudskih zvezda svog vremena, i postao je jedan od najpopularnijih vesterna svih vremena i klasični primer tog žanra.

Nekoliko vesterna, među kojima "Đangova osveta" i "Podlih osam" Kventina Tarantina, prikazuje nekoliko crnih kauboja, ali se Holivudu uopšteno zamera nedostatak rasne raznolikosti u filmskoj industriji, koju kritičari smatraju "suviše belom".

"Belci su uvek heroji. Imaju najlepše uloge i spasavaju planetu od zla... Kao da su belci sve uradili a to nije pravo prikazivanje stvarnosti, posebno ne u Americi", izjavio je američki filmski kritičar Andre Alporter.

Izvor: YouTube/Fresh Movie Trailers

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.