Užas kod Vranja: Žena skupljala seno, pa je poskok ujeo za nogu

Izvor: BKTV News, 26.Jun.2017, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užas kod Vranja: Žena skupljala seno, pa je poskok ujeo za nogu

Dragana Vučković (37) povređena je kada je ujeo poskok dok je skupljala seno u selu Lalince kod Vranja.

Zmija je nesrećnu ženu ujela za nogu, kada je, kako objašnjava njen suprug Goran Dimitrijević, ona slučajno nagazila gmizavca.

"Odmah smo reagovali i dovezli Draganu do ambulante u Vlasu, a nakon ukazane pomoći, prebačena je u Vranje. Tu je primljena na PTO, a potom su je smestili na Infektivno >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << odeljenje. Još uvek je na posmatranju, ne mogu da kažem ni da li je dobro, ni da li je loše", kaže Goran Dimitrijević za “okradio.rs”.

Ovakvi incidenti se dešavaju retko na našem podneblju, pojašnjava Vladica Stanković iz Udruženja za zaštitu gmizavaca “Poskok”.

"U ovakvim situacijama treba biti priseban i reagovati odmah istiskivanjem otrova iz mesta ujeda. Konstatntnim pritiskanjem prstima na mesto ujeda oko 60 odsto otrova se istisne, i na taj način čovek može sam sebi najviše da pomogne u prvim trenucima nakon ujeda. Otrov ne treba isisavati ustima, jer na taj način opet može da dospe u organizam. Poželjno je zaseći mesto ujeda i spojiti dva otvora koja su nastala od zuba zmije, i na taj način lakše istiskati otrov", navodi Stanković.

On kaže da se na jugu Srbije otrovnice javljaju na visinama od 200 do 2.000 metara nadmorske visine, a da se incidenti kada ujedaju ljude dešavaju najčešće slučajno.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.