Šešelj: Krajina će kad tad biti oslobođena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2015, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Krajina će kad tad biti oslobođena

Srpska radikalna stranka (SRS) povodom godišnjice akcije "Oluja", sutra će ispred ambasade Hrvatske organizovati protest, a lider te stranke Vojislav Šešelj poručio je da sa Hrvatskom ne može da bude diplomatskih odnosa, dok Republika Srpska Krajina ne bude oslobođena.

"SRS nikada neće priznati nezavisnu državu Hrvatsku, sve dok ne oslobodimo okupiranu Republiku Srpsku Krajinu, a oslobodćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je kad - tad, ako ne mi, onda naši unuci, praunuci", rekao je Šešelj na konferenciji za medije u sedištu stranke.

Dodao je da su svi režimi u Begradu ponavljali pomirljiv ton i "skrštenih ruku" posmatrali otimanje Republike Srpske Krajine, u kojoj su vekovima živeli Srbi, a sa koje su proterani.

Šešelj je ocenio i da aktuelna vlast pokušava da gradi prijateljske odnose sa Hrvatskom, ali da u tome ne uspeva, jer svakodnevno dobija šamare.

On je istakao da se Hrvatska sprema da otme Srbiji ogromnu teritoriju sa leve strane Dunava, što prema njegovim rečima ne sme da se dogodi.

Premijeru Srbije Aleksandru Vučiću poručio je da nikako ne ide na međunarodnu arbitražu, kako bi rešio problem teritorije.

"Ne smemo da idemo na arbitražu, kakva god ona bila i koja god država bude u njenom sastavu, jer ona će uvek raditi u korist Hrvata, a protiv Srba, setimo se samo međunarodne arbitraže za Brčko", kazao je lider SRS.

Protest SRS ispred ambasade Hrvatske zakazan je za 17 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šešelj: Srpska Krajina će kad tad biti oslobođena

Izvor: Mondo, 04.Avg.2015

Srpska radikalna stranka (SRS) povodom godišnjice akcije "Oluja", sutra će ispred ambasade Hrvatske u Beogradu organizovati protest...Foto: Beta, Emil Vaš..Lider te stranke Vojislav Šešelj poručio je da sa Hrvatskom ne može da bude diplomatskih odnosa, dok Republika Srpska Krajina ne bude oslobođena....

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.