(VIDEO) SERGEJ LAVROV: Uvodimo vize Turcima, prešli su granicu!

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) SERGEJ LAVROV: Uvodimo vize Turcima, prešli su granicu!

Rusija od 1. januara ponovo uvodi vizni režim za turske državljane, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov je takođe kazao da je Ankara prešla granicu oborivši ruski vojni avion, dok je šef sirijske diplomatije Valid Mualem, koji boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, nazvao ovaj turski potez "nečuvenim aktom agresije".

"Verujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da je tursko rukovodstvo prešlo granicu prihvatljivog", rekao je Lavrov pre pocetka sastanka sa svojim kolegom iz Sirije.

BREAKING: #Russia to suspend visa-free travel with #Turkey starting on Jan 1: Lavrov. pic.twitter.com/1e5CTs9Aka

"Ankara rizikuje da Tursku stavi u jako tešku situaciju", smatra Lavrov i upozorava da bi obaranje ruskog aviona moglo ozbiljno da podrije interese Turske. Lavrov je rekao da Moskva preispituje da li Turska zaista ima namere da se bori protiv terorizma.

"Imamo sve više pitanja o aktivnostima Ankare i njenoj pravoj posvećenosti da se istrebi terorizam", rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Mualemom i dodao da će Rusija nastaviti da pruža Siriji svu potrebnu pomoć u borbi protiv terorizma.

LIVE: Lavrov and Syrian FM Walid al-Moallem hold joint press conference in Moscow https://t.co/pWWaWZppds pic.twitter.com/82ji4u5paF

Lavrov je izrazio zahvalnost za akcije sirijske vojske, koja je spasila ruskog pilota pošto je Turska u utorak oborila ruski vojni avion. Rusija će insistirati na inkluzivnoj prirodi političkog procesa u Siriji u okviru Bečkog procesa, poručio je šef ruske diplomatije.

Ministar spoljnih poslova Sirije uputio je u ime te zemlje saučešće porodicima poginulih vojnika.

"Želim da uputim saučešće porodicama vojnika koji su poginuli zbog neviđenog, prvokativnog čina ageresije Turske", rekao je on. Mualem je rekao da se saglasio sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da takva akcija predstavlja zabadanje "noža u leđa".

"Govorili smo, sada već pet godina, kako Turska pruža podršku teroristima iz ideoloških razloga, zabadajući nam tako nož u leđa svaki dan", naveo je on.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva turskim državljanima uvodi vize od 1. januara

Izvor: NTV.rs, 27.Nov.2015

MOSKVA – Rusija od 1. januara ponovo uvodi vizni režim za turske državljane, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, preneo je AFP.. „Doneta je odluka o obustavljanju bezviznog režima prema Turskoj“, izjavio je Lavrov novinarima posle susreta sa sirijskim ministrom inostranih...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.