Izvor: Kurir, 29.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zurof traži da Mesić osudi organizaciju sahrane Šakića

BEČ, 29. jula 2008. (Beta) - Centar Simon Vizental pozvao je hrvatskog predsednika Stjepana Mesića da osudi organizatore sahrane Dinka Šakića, bivšeg komandannta koncentracionog logora Jasenovac, zato što su taj događaj pretvorili u "proslavu njegovih ustaških zločina". U pismu direktora centra Efraim Zurofa (Zuroff) hrvatskom predsedniku iz Jerusalima naglašava se da je uvreda za sve žrtve ustaša i ljude sa savešću širom sveta kada se "masovni ubica sahranjuje sa ustaškom uniformom i kada ga sveštenik hvali kao uzor za sve Hrvate", navodi se u saopštenju Centra.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Apel Zurofa Mesiću o sahrani Šakića

Izvor: B92, 29.Jul.2008

Zagreb -- Centar Simon Vizental pozvao je hrvatskog predsednika da osudi organizatore nedavne sahrane ustaškog komandanta Dinka Šakića... On je bivši komandant zloglasnog koncentracionog logora Jasenovac, a Zurof od Stjepana Mesića traži osudu zato što se sahrana pretvorila u slavljenje njegovih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.