Žrtve rata BiH traže smenu Merona

Izvor: RTS, 17.Jun.2013, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žrtve rata BiH traže smenu Merona

Posle pisma danskog sudije Frederika Harhofa, u kome je ocenio da "Haški sud više ne deli pravdu već sprovodi političke odluke", žrtve rata iz Bosne i Hercegovine traže smenu predsednika tog suda Teodora Merona, prenosi Anadolija.

Žrtve rata iz Bosne i Hercegovine traže smenu predsednika Haškog tribunala Teodora Merona, posle posle pisma danskog sudije Frederika Harhofa, u kome je ocenio da "sud više ne deli pravdu već sprovodi političke odluke", prenosi agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Anadolija.

Agencija podseća da su danski mediji objavili pismo u kome se Harhof posebno osvrnuo na nedavne oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilu Perišiću, kao i šefu Službe državne bezbednosti Srbije Jovici Stanišiću i njegovom pomoćniku Franku Simatoviću.

"To je protivno svakoj vrsti pravde. Predsednik Haškog suda Teodor Meron vršio je pritisak na svoje kolege u slučajevima Gotovine i Perišića. Bilo mu je jako stalo da dođe do oslobađajuće presude", napisao je Harhof.

Harhof je u pismu sumnja da bi i Ratko Mladić i Radovan Karadžić, kojima se sudi za genocid u Bosni, mogli da budu oslobođeni.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.