Završen sastanak u Briselu, Tači kaže da je potignut dogovor

Izvor: Blic, 22.Maj.2013, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen sastanak u Briselu, Tači kaže da je potignut dogovor

Sastanak Ivice Dačića i Hašima Tačija, uz posredovanje Ketrin Ešton, o sprovođenju sporazuma Beograda i Prištine završen je, a Tači je izjavio da je dogovor postignut.

Napravljen je plan aktivnosti u narednih šest meseci, rekao je kosovski premijer po izlasku iz zgrade.

On je kazao da je dogovor koji je postignut u skladu sa potpisanim sporazumom i dodao da još treba da ga potvrde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ove vlade.

Tači se zahvalio Eštonovoj na posredovanju. Srpska delegacija još nije izašla iz zgrade.

Tači je pre trilateralnog sastanka oko sat i po vremena odvojeno razgovarao sa Ešton, nakon pauze u novoj rundi dijaloga koja je počela juče, a danas prekinuta oko 13 časova zbog obaveza visoke predstavnice u vezi sa tekućim samitom evropskih lidera u Briselu.

Pre sastanka sa tačijem, Eštonova je razgovarala i sa Daćićem.

U međuvremenu su dve strane dale dijametralno suprotne procene dosadašnjeg toka dijaloga o primeni briselskog sporazuma koji su Dačić i Tači parafrali 19. aprila.

Dačić se danas nije direktno obraćao novinarima, ali je u izvorima iz srpske delegacije Tanjugu rečeno da je situacija "izuzetno komplikovana" i zasad nije izvesno da li će biti postignut dogovor.

Tači je, međutim, izlazeći iz sedišta EEAS rekao da je u dijalogu “postignut napredak” i da se odvijao u konstruktivnoj atmosferi, a da je samo ostalo da delegacija Srbije “otkloni neke dileme” o planu za primenu sporazuma.

Ešton je, pak, u saopštenju izdatom juče nakon prvog dana ove briselske runde izrazila zadovoljstvo što je primila dvojicu premijera i optimizam u pogledu ishoda.

Tanjugu je iz diplomatskih krugova rečeno da bi razgovori mogli da se nastave i sutra.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Postignut dogovor

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2013

Hašim Tači izjavio je večeras, nakon okončane runde dijaloga u Briselu, da su dve strane postigle načelan dogovor o sprovođenju aprilskog sporazuma, a da će detalji biti usaglašeni kasnije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.