Zahvalnost Indoneziji za podršku integritetu Srbije

Izvor: Politika, 05.Jun.2013, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahvalnost Indoneziji za podršku integritetu Srbije

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ukazao je danas u razgovoru sa predsednikom Predstavničkog doma parlamenta Indonezije Marzukijem Alijem da su bilateralni odnosi dve zemlje izuzetno dobri i izrazio zahvalnost na principijelnoj podršci Indonezije u vezi teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

„Postoje brojni razlozi da još više sarađujemo”, rekao je Nikolić, dodajući da se odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u oblasti ekonomije moraju poboljšati, saopštila je Pres služba predsednika.

„Problem Kosova i Metohije želimo da rešimo mirnim putem i dijalogom i puno nam znači podrška naših prijatelja iz Indonezije”, rekao je predsednik Srbije, prenevši svom sagovorniku da Srbija sa punim pravom očekuje datum za otpočinjanje pregovora sa EU, jer je ispunila sva očekivanja koja su pred nju postavljena.

Zahvalivši se na toplom gostoprimstvu, šef parlamentarne delegacije Indonezije Marzuki Ali rekao je da je bilateralna saradnja na uzlaznoj putanji, dodavši da postoje mnogi aspekti saradnje koji su već uspešno realizovani.

Podsetivši da Indonezija ima veoma izraženo interesovanje za ulaganje u Srbiju, Ali je rekao da jedna od vodećih kompanija u oblasti proizvodnje hrane Indofud istražuje mogućnosti da investira 20 miliona evra, sa ciljem da izgradi vodeći regionalni centar, za proizvodnju i distribuciju prehrambenih proizvoda, sa sedištem u Srbiji.

On je naglasio da će Indonezija i dalje podržavati nastojanja Srbije da se u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, mirnim putem i dijalogom, dođe do pravednih rešenja.

Ali je dodao da njegova zemlja ceni i uvažava razvoj odnosa Srbije i Indonezije u vreme osnivanja Pokreta nesvrstanih.

Na sastanku je konstatovano da su mogućnosti za saradnju neiscrpne i da kroz intenziviranje i konkretizaciju saradnje treba omogućiti narodima dve prijateljske zemlje da bolje žive i imaju prosperitetnu budućnost, navodi se u saopštenju.

Tanjug

objavljeno: 05.06.2013.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Podrška prijatelja iz Indonezije"

Izvor: B92, 05.Jun.2013

Beograd -- Predsednik Srbije Nikolić ukazao je, u razgovoru s predsednikom Predstavničkog doma parlamenta Indonezije, da su bilateralni odnosi dve zemlje izuzetno dobri..."Postoje brojni razlozi da još više sarađujemo", rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, dodajući da se odnosi u oblasti...

Nastavak na B92...

Janukovič u poseti Srbiji

Izvor: Akter, 05.Jun.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovaraće sutra u Beogradu sa predsednikom Ukrajine Viktorom Janukovičem, najavila je danas Pres služba predsednika Republike

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.