Zabranjen miting SPS-a u Gračanici

Izvor: B92, 30.Apr.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjen miting SPS-a u Gračanici

Gračanica -- Koalicija SPS-PUPS-JUL saopštila je da je zabranjen njihov predizborni skup u Gračanici, iako je bio na vreme prijavljen kosovskoj policiji.

Iako je skup blagovremeno najavljen, kosovske vlasti su ga zabranile i time uskratile jedno od osnovnih prava - na okupljanje, ocenila je koalicija čije je saopštenje prenela TV Most iz Zvečana.

Od međunarodne zajednice, pre svega OEBS-a i Euleksa, zatraženo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da stanu u zaštitu osnovnih ljudskih prava svih, pa i Srba na Kosovu i Metohiji, uz ocenu da je nedopustivo u 21. veku da neko poseže za silom i zabranjuje pravo na okupljanje i organizovanje.

Od Srbije je zatraženo da uloži dodatne napore i svojim građanima na Kosovu i Metohiji obezbedi ravnopravnost i pravo na glas.

"Ovakvi postupci kosovskih vlasti nedvosmisleno dovode u pitanje održavanje izbora na KiM, iako su sa OEBS-om navodno dogovoreni svi detalji oko organizovanja. Velika je zabrinutost preostalog srpskog stanovništva na Kosovu zbog ovakvih postupaka kosovskih vlasti", navodi se u saopštenju.

Upućen je i poziv političkim partijama u Srbiji da učine sve da zaštite Srba na Kosovu i Metohiji uz poruku da odbrana Kosova mora da bude najvažnije državno i političko pitanje svih partija po tom pitanju, kako se naovdi u saopštenju, moraju da usaglase stavove.

Policijska stanica u Gračanici dobila je upustva za sprovođenje operativnog plana o sprečavanju svih predizbornih radnji na teritoriji opštine za srpske izbore.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovska policija protiv SPS-a

Izvor: RTS, 30.Apr.2012

SPS-ov skup u Gračanici zabranjen. Kosovska policija sprovodi plan za sprečavanje izbora. Srbi traže zaštitu međunarodnih misija. ..Kosovska policija je zabranila održavanje promotivnog skupa Socijalističke partije Srbije - PUPS - Jedinstvena Srbija u Gračanici, iako je skup blagovremeno bio...

Nastavak na RTS...

Tačijeva policija zabranila miting SPS

Izvor: Kurir, 30.Apr.2012

Od međunarodne zajednice, a pre svih OEBS-a I Euleks-a tražimo da stane u zaštitu ljudskih prava, svih pa i Srba na Kosovu i Metohiji, jer nedopustivo je da u 21-om veku neko poseže za silom i zabranjuje pravo na okupljanje i organizovanje, rekao je Zvonimir Stević..GRAČANICA -  Kosovska policija...

Nastavak na Kurir...

Kosovske vlasti zabranile skup SPS-a u Gračanici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2012

ČAGLAVICA -..Kosovske vlasti zabranile su predizborni skup koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije (SPS) koji je trebalo da bude održan danas u Gračanici, saopštio je pokrajinski odbor te stranke...Koaliciji oko SPS nije dozvoljeno održavanje promotivnog skupa u Gračanici što predstavlja,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.