Vučić: Srbija se nikada neće mešati u unutrašnja pitanja Crne Gore

Izvor: RTS, 25.Feb.2016, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija se nikada neće mešati u unutrašnja pitanja Crne Gore

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da ulazak Crne Gore u NATO ne može loše uticati na odnose dve države, niti na odnose u regionu.
"Srbija se neće priključivati nijednom vojnom savezu, a Crna Gora je dobila poziv za NATO i želi da uđe u Alijansu", konstatovao je srpski premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Aleksandar Vučić u izjavi za podgoričku Pobjedu.

Prema njegovim rečima, Srbija se ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore, i "ima dobre bilateralne odnose sa Crnom Gorom, koje želimo da unapređujemo".
Vučić je istakao da "Srbija ostaje vojno neutralna i da nastavlja saradnju sa Rusijom, a da ipak Evropska unija ostaje cilj".
Srpski premijer objašnjava da je pred regionom, koji se suočava i sa migrantskom krizom, teška godina i u ekonomskom i u političkom smislu.
"Kada je region u pitanju, moram ukazati na problem narastajućih nacionalizama na Balkanu, koji se prećutkuju. Činjenica je da se to može osetiti svuda u regionu i samo politički slep čovek može se praviti da to ne vidi", rekao je Vučić.
Ukazao je da sve zemlje regiona teže članstvu u EU i preduzimaju teške korake kako bi joj se približili, ali da je EU u isto vreme "izgubila magičnu moć koju je imala":
"Želimo da postanemo deo EU i posvećeni smo tome, ali to više nije veliki san kakav je bio u prošlosti".
Moramo još mnogo toga da uradimo, pre svega u pravosuđu, borbi protiv korupcije i kriminala i za to nam je potrebna podrška EBRD-a i EU. U međuvremenu, međutim, mi idemo dalje, svi s namerom da budemo deo EU, rekao je Vučić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VUČIĆ: Srbija se neće mešati u ulazak Crne Gore u NATO

Izvor: Kurir, 25.Feb.2016

Srbija se nikada neće mešati u unutrašnja pitanje Crne Gore, izjavio je srpski premijer Aleksandar Vučić, i ocenio da ulazak Crne Gore u NATO ne može loše uticati na odnose dve države, niti na odnose u regionu..."Srbija se neće priključivati nijednom vojnom savezu, a Crna Gora je dobila poziv...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.