Vučić: Borba protiv korupcije nije selektivna

Izvor: Press, 06.Feb.2013, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Borba protiv korupcije nije selektivna

Na početku obraćanja novinarima je rekao da je današnja akcija tužilaštva pokazatelj da institucije u Srbiji ozbiljno rade.
On je rekao da se neće baviti Tadićevim tvrdnjama ko kontroliše koje medije ali će odgovoriti na sve ostalo.
Zato postavlja pitanje Borisu Tadiću zašto su on i DS 2008. godine pregovarali sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem da on bude ministar policije i potpredsednik vlade.
"Jedno ključno pitanje za Tadića je gde je danas Miša Banana, pošto državni organi ne znaju gde je on i mi nemamo podatke kako je pobegao. Pošteno je reći da je bilo pojedinaca kao što je Miodrag Rakić koji su stavljali glavu u panj, kaže Vučić i dodaje da pita bivšeg šefa države gde su bile insitucije.

"Zato Tadiću postavljam i političko pitanje, kako su se to insitucije borile protiv korupcije kada nije bilo nijednog ozbiljnog slučaja", kaže Vučić i dodaje da će narednih dana dokazati kako borba protiv korupcije nije selektivna.
"SNS-us nije potreban kontrolni paket u službama bezbednosti kao Tadiću jer će institucije raditi svoj posao", rekao je Vučić na konferenciji za novinare. 
Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u intervjuu za agenciju Fonet da je, kao predsednik Republike i Saveta za nacionalnu bezbednost, znao za kontakte premijera Ivice Dačića sa predstavnicima narko klana Darka Šarića, ali da nikada nije dobio informacije da je Dačić "pod krivičnim gonjenjem".
Tadić je istakao da njegov šef kabineta Miodrag Rakić i on nemaju nikakve veze sa ovom kampanjom, kao što nemaju ni uticaj na listove u kojima je ovo pitanje otvoreno.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Insittucije u Srbiji rade ozbiljno

Izvor: Press, 06.Feb.2013

Na početku obraćanja novinarima je rekao da je današnja akcija tužilaštva pokazatelj da institucije u Srbiji ozbiljno rade.. Kako je naveo Vučić neće se baviti Tadićevim tvrdnjama ko kontroliše koje novine ali će odogovriti na sve ostalo.. Zato postavlja pitanje Borisu Tadiću zašto...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.