Uhapšen pripadnik OVK

Izvor: RTS, 23.Mar.2012, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen pripadnik OVK

Bivši pripadnik OVK Buri Taljaka uhapšen zbog zločina nad srpskim civilima u Prizrenu, 1999. godine. Osumnjičeni se nalazi u pritvoru u Požarevcu. Očekujem da će predmet preći u nadležnost Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, rekao Bruno Vekarić.

Srpska policija uhapsila je pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova Burija Taljaku u Merdarima zbog sumnje da je izvršio ratni zločin nad srpskim civilima u Prizrenu 16. juna 1999. godine.

Zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je da se Taljaka sumnjiči da je sa još dva lica naoružan automatskim oružjem i noževima ušao u stan srpske porodice koju su fizički zlostavljali, opljačkali, a zatim uz pretnje proterali iz stana u naselju Ortakov i iz grada Prizrena.

Prema njegovim rečima, osumnjičeni se nalazi u pritvoru u Požarevcu, pošto se postupak vodi u požarevačkom sudu.

"Očekujem da će predmet preći u nadležnost Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, jer radnja izvršenja ima sva obeležja krivičnog dela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva", rekao je Vekarić Tanjugu.

Vekarić je napomenuo da su Tužilaštvu za ratne zločine dostupni oštećeni, odnosno srpska porodica nad kojom je zločin izvršen, što je veoma bitno za vođenje ovog postupka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.