Udruženja izbeglica kritikovala Pupovca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2011, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženja izbeglica kritikovala Pupovca

BEOGRAD -

Koalicija udruženja izbeglica je neprijatno iznenađena izjavom Milorada Pupovca da Peticija izbeglica i prognanih Srba iz Hrvatske protiv članstva te zemlje u Evropsku uniju nije najbolji način za rešavanje njihovih problema, saopštila je danas ta koalicija.

Koalicija udruženja izbeglica je takođe neprijatno iznenađena sa konstatacijom Pupovca da predstavnici izbeglica kucaju na otvorena vrata jer je rešavanje izbegličkih pitanja u Hrvatskoj sastavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << deo njenog puta u Evropsku uniju pa nema smisla postavljati prepreke na tom putu.

Koalicija smatra neprihvatljivim da stotine hiljada građana srpske nacionalnosti koji su izbegli, prognani ili vode poreklo iz Hrvatske ne mogu 15 godina posle rata da ostvare svoja temeljna ljudska prava, jer Hrvatska ne poštuje međunarodna dokumenta o ljudskim pravima koja štite prava svih njenih građana bez obzira na nacionalnu pripadnost.

U saopštenju Koalicija udruženja izbeglica navodi da smatra da je stvarni interes predsednika Hrvatske, Vlade te zemlje i predstavnika Srba u vladajućoj koaliciji da Hrvatska postane država u kojoj će se poštovati vrednosti slobode, pravde i jednakosti.

Koalicija apeluje na Evropsku uniju da ne potpiše Ugovor o pristupanju sa Hrvatskom sve dok ona ne dostigne evropske standarde u pravcu poštovanja imovinskih, stanarskih, stečenih, statusnih i drugih prava Srba koji žive u Hrvatskoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbegli protiv Hrvatske u EU

Izvor: B92, 12.Jan.2011

Beograd -- Koalicija udruženja izbeglica u Srbiji zatražila je od EU da ne potpiše ugovor sa Hrvatskom o pristupanju dok ne ispuni svoje obaveze prema prognanim Srbima... Koalicija je tražila da se ugovor ne potpiše dok Hrvatska ne dostigne evropske standarde poštovanja imovinskih, stanarskih,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.