UEFA finansijski fer plej: Kome ide novac od kazni

Izvor: Mondo, 09.Sep.2014, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA finansijski fer plej: Kome ide novac od kazni

Udruženje klubova (ECA) zatražilo je danas od Evropske fudbalske unije (UEFA) da 24 miliona evra dobijenih za kršenje finansijskog fer pleja podeli nekažnjenim ekipama.

Foto: Wikipedia

Mančester siti, Pari Sen Žermen i Zenit iz Sankt Peterburga su među devet klubova kažnjenih za prekoračenje trošenja novca na transfere igrača i plate.

Ta tri kluba su platila gotovo sve od 24 miliona evra i neće dobiti bonuse za učestvovanje u Ligi šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prošle sezone.

Predsednik ECA Karl-Hajnc Rumenige rekao je da ta organizacija tražila od Izvršnog odbora UEFA da novac od kazni podeli ostalim učesnicima Lige šampiona i Lige Evropa prošle sezone.

ECA je saopštila da bi više od 70 klubova dobilo po 265.000 evra, dok bi preostalih 20 odsto sredstava trebalo da podele ekipe koje su eliminisane u kvalifikacijama.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Fudbal,   Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ECA: UEFA, daj pare klubovima

Izvor: B92, 09.Sep.2014

Udruženje klubova (ECA) zatražilo je od UEFA da 24 miliona evra dobijenih za kršenje finansijskog fer pleja podeli nekažnjenim ekipama...Mančester siti, Pari Sen Žermen i Zenit iz Sankt Peterburga su medju devet klubova kažnjenih za prekoračenje trošenja novca na transfere igrača i plate...Ta...

Nastavak na B92...

Biće para i za Partizan: ECA traži da UEFA novac od kazni raspodeli klubovima

Izvor: Blic, 10.Sep.2014, 00:38

Udruženje klubova (ECA) zatražilo je od Evropske fudbalske unije (UEFA) da 24 miliona evra dobijenih za kršenje finansijskog fer pleja podeli nekažnjenim ekipama...Mančester siti, Pari Sen Žermen i Zenit iz Sankt Peterburga su među devet klubova kažnjenih za prekoračenje trošenja novca na transfere...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.