U septembru koalicioni sporazum novog opozicionog bloka

Izvor: Blic, 12.Avg.2014, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U septembru koalicioni sporazum novog opozicionog bloka

Kragujevac - Član Predsedništva Demokratske stranke Dušan Obradović izjavio je danas su veoma aktivni pregovori oko formiranja novog opozicionog bloka i da očekuje da koalicioni sporazum o tome bude potpisan početkom septembra.

Obradović je u izjavi Tanjugu rekao da Demokratska stranka pregovora sa svima koji su nekada činili URS, kao i sa strankama koje su činile opozicioni blok iz 1990-ih godina i nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << toga, koje su bliske DS.

Pregovori su veoma aktivni i oni se simbolišu i kroz pregovore oko pokrajinske vlasti. Kragujevac je možda i pokrenuo tu priču bloka jer smo potpisali platformu sa bivšim delom URS-a, strankom 'Zajedno za Šumadiju' koja je u reosnivanju", rekao je Obradović.

On je dodao da su Liga socijaldemokrata Vojvodine i Liberalno demokratska partija i, kako je rekao, čak i Nova demokratska stranka, deo buduće stare-nove koalicije na nivou Vojvodine.

- To je sve uvod u jedne iskrenije pregovore, iskrenije odnose, koji će rezultirati tim blokom koji mora da ima jasnu politiku, jasno prepoznatljive lidere, koji će stajati iza onoga što govori taj blok - rekao je Obradović.

Ocenjujući "da opozicione stranke nemaju pravo više da se konfrontiraju medjusobno, zbog nekih manjih razlika", Obradović je rekao da se u pregovorima traže načini da se utapanjem u DS ili okupljanjem oko DS napravi ozbiljan blok koji će građanima ponuditi alternativu.

- To je veoma važno u trenutku kada su mnogi apatični, kada vidimo da veliki broj ljudi ne želi da izadje na izbore... kada ne vide alternativu. Siguran sam da će DS sa svojim partnerima biti jasna alternativa, da li će to biti već početkom jeseni, ja očekujem možda i početkom septembra, potpisivanje i to u jednom danu - rekao je Obradović.

On je dodao i da nema vremena da se oko toga pravi kampanja i da jedna po jedna stranka nešto potpisuju, kao i da se pregovori sa strankama vode o principima ujedinjenja.

- Pregovara se zapravo o tome koji su to principi na kojima se ujedinjujemo, da ne bismo dolazili u situacije, kao što je bilo 1990-ih kada je napravljen jedan blok, kada se ne zna ko ga zapravo predstavlja, ko ga zastupa u medija, ko zastupa programske ciljeve, koji su to programski ciljevi. Znači to mora da bude veoma jasno i građanima - naveo je Obradović.

On smatra da je došlo vreme za, kako je rekao, iskreno okupljanje stranaka oko principa, a ne za podele budućih fotelja ili privilegija.

- Moramo iskreno da se okupimo oko toga šta jeste budućnost Srbije, koja je to alternativa Aleksandru Vučiću i svemu onome što imamo u negativnom kontektu u poslednje dve godine i 100 dana Vlade - rekao je Obradović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Novi opozicioni blok u septembru"

Izvor: B92, 12.Avg.2014

Član predsedništva DS Dušan Obradović izjavio je da su veoma aktivni pregovori za formiranje novog opozicionog bloka...Obradović očekuje da koalicioni sporazum o tome bude potpisan početkom septembra...Obradović je u izjavi Tanjugu rekao da Demokratska stranka pregovara sa svima koji su nekada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.