U Švajcarskoj oko milion siromašnih

Izvor: Blic, 16.Okt.2012, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Švajcarskoj oko milion siromašnih

U Švajcarskoj je oko milion stanovnika pogođeno siromaštvom, navodi se u izveštaju švajcarske organizacije "Karitas", uoči međunarodnog Dana borbe protiv siromaštva, koji se obeležava u sredu.

"U Švajcarskoj broj socijalno ugroženih varira od kantona do kantona, ali i kriterijumi po kojima se određuje granica siromaštva, što je nedopustivo", navodi se u izveštaju Karitasa.

U borbu protiv siromaštva mora da se uključi država na svim nivoima a pomoć najugroženijima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mora da bude usaglašena u svim kantonima na osnovu federalnog zakona o uključivanju socijalno ugroženih na tržište rada na kome trenutno radi federalni savet i koji bi trebalo da bude dat na razmatranje krajem godine, navodi švajcarski list "24 sata".

Borba protiv siromaštva mora da se vrši u saradnji sa institucijama koje se bave stručnim osposobljavanjem i koje treba u tom pogledu da pomognu najugroženijima.

"Socijalno ugroženi moraju da budu pošteđeni prakse isključivanja sa tržišta rada", dodaje se u izveštaju.

"Karitas" traži od federalnog saveta da napravi izveštaj o siromaštvu i broju socijalno ugroženih u zemlji.

Ova organizacija će 19. novembra učestvovati na okruglom stolu u organizaciji federalnog savetnika Alena Bersea koji će podneti srednjoročni bilans globalne strategije Švajcarske u borbi protiv siromaštva.

Povezane vesti: "Karitas": Više od milion ljudi u Španiji tražilo pomoć Statistika: Više od 15 odsto Nemaca siromašno Porastao broj siromašnih u Rusiji Broj siromašnih raste četiri puta brže od broja bogatih U Americi 43,6 miliona siromašnih

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ni Švajcarska nije što je bila: Milion siromašnih

Izvor: S media, 16.Okt.2012

"U Švajcarskoj broj socijalno ugroženih varira od kantona do kantona, ali i kriterijumi po kojima se određuje granica siromaštva, što je nedopustivo", navodi se u izveštaju Karitasa...U borbu protiv siromaštva mora da se uključi država na svim nivoima a pomoć najugroženijima mora da bude usaglašena...

Nastavak na S media...

I u Švajcarskoj ima siromašnih, i to milion njih

Izvor: Kamatica.com, 16.Okt.2012

U Švajcarskoj je oko milion stanovnika pogođeno siromastvom, navodi se u izveštaju švajcarske organizacije Karitas, uoči međunarodnog Dana borbe protiv siromastva, koji se obeležava u sredu..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.