Tribuna: O raspuštanju kosovske skupštine 24. aprila

Izvor: Blic, 19.Apr.2014, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribuna: O raspuštanju kosovske skupštine 24. aprila

Kosovska skupština trebalo bi u sredu, 23. aprila da donese odluke o formiranju specijalnog suda i mandatu Euleksa, a narednog dana očekuje se sastanak političkih lidera povodom raspuštanja parlamenta, piše prištinski dnevnik "Tribuna".

Kako taj list navodi, poslanici kosovske skupštine verovatno će se u ovom sazivu poslednji put sastati u sredu 23. aprila kada treba da izglasaju produženje mandata Euleksa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i donesu odluku o formiranju specijalnog suda. Za naredni dan, 24. april, planira se sastanak lidera političkih stranaka koji treba da se dogovore o danu raspuštanja skupštine i raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Ukoliko bi se skupština raspustila u petak, 25. aprila, vanredni izbori po zakonu bi mogli da se održe 25. maja, 1. ili 8. juna, navodi "Tribuna". Ovaj izborni proces definitivno će se održati po starom izbornom zakonu. O opciji raspuštanja skupštine složile su se sve političke partije sem "Samoopredeljenja" koje se protivi takvom scenariju i traži opoziv vlade, a ne raspuštanje skupštine, navodi "Tribuna".

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

O raspuštanju kosovske skupštine 24. aprila

Izvor: Akter, 19.Apr.2014

Kosovska skupština trebalo bi u sredu, 23. aprila da donese odluke o formiranju specijalnog suda i mandatu Euleksa, piše prištinski dnevnik "Tribuna"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.