Izvor: Beta, 14.Sep.2010, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Stvorena je pozitivna klima u EU za aplikaciju

BEOGRAD, 14. septembra 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u utorak uveče da u zemljama Evropske unije postoji "izuzetno povoljna klima" kada je u pitanju prosledjivanje aplikacije Srbije za članstvo ka Evropskoj komisiji.

"U Talinu sam rekao da je naš cilj da što pre dobijemo status kandidata i nakon toga datum za početak pregovora", rekao je Tadić novinarima u Beogradu na prijemu povodom odlaska oko 50 srpskih studenata na praksu u Austriju.

Tadić je naveo da postoji "odredjeno tehničko vreme" za ostvarivanje tih ciljeva, ali da i Srbija mora da ispuni svoje obaveze i izvrši brojne reforme. "U poslednje vreme postoji izvesno usporavanje kod usvajanja zakona, da li zbog parlamenta ili Vlade to treba utvrditi, ali svako treba da podnese svoj deo odgovornosti", rekao je Tadić.

Srpski predsednik naglasio je da niko nema prava da usporava proces evropskih integracija i da se u Srbiji danas medju opozicionim političarima vodi diskusija o tome da li EU treba da bude centralni prioritet. "Ja prosto mislim da je to nezaobilazan cilj za svaku vladu od sada pa sve dok ne postanemo članica EU", poručio je Tadić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Srbija ne sme da odustane od članstva u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2010

BEOGRAD -..Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je večeras da u Evropskoj uniji postoji izuzetno povoljna klima za prosleđivanje zahteva Srbije za članstvo u EU i dodao da Srbija nikada ne bi smela da odustane od ulaska u Uniju..."Naš cilj je da što pre dobijemo status kandidata i datum za početak...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tadić: Stvorena je pozitivna klima u EU za aplikaciju

Izvor: EMportal, 15.Sep.2010, 09:28

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je sinoć da u zemljama Evropske unije postoji "izuzetno povoljna klima" kada je u pitanju prosleđivanje aplikacije Srbije za članstvo ka Evropskoj komisiji.

Nastavak na EMportal...

Sahranjen Rade Marković u Aleji zaslužnih građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2010

BEOGRAD -..U prisustvu velikog broja poštovalaca i kolega danas je Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu sahranjen jedan od velikana srpskog glumišta Rade Marković (1921-2010)...Došli su da ga isprate studenti, kolege, prijatelji i ličnosti iz javnog i kulturnog života, među kojima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.