Tadić: O Kosovu odlučuju velike sile

Izvor: S media, 10.Jan.2012, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: O Kosovu odlučuju velike sile

Predsednik Srbije i Demokratske stranke (DS) Boris Tadić odbacio je mogućnost postizborne koalicije sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

"Da kažem jednom zasvagda Zoranovim (Djindić) rečima: 'Zato što ništa delotvorno ne može da nastane u naredne četiri godine iz te saradnje neće ni biti koalicije izmedju DS-a i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << SNS-a'", rekao je u intervjuu za novi nedeljnik 2Njumagazin" koji izlazi sutra.

On je ocenio da se ne zna "kad će da eksplodira ta naprava, politička naprava Srpska napredna stranka" ukazujući na "sastav ljudi koji tu stranku vode".



Potrebni saveznici za Kosovo



Govoreći o kosovskom problemu, Tadić je kazao da Srbija u rešavanju pitanja Kosova mora da pronadje saveznike.

"Ovaj problem je internacionalizovan i mi na medjunarodnom polju moramo da nadjemo rešenje. O Kosovu suštinski odlučuju velike sile, članice Saveta bezbednosti, plus Nemačka, koja još nije članica SB", istakao je Tadić.

Sutra sporazum o saradnji Koalicije izbeglica i naprednjaka

Kuči: Srbija treba da se bavi sobom

Ministri EU 23.januara i o Srbiji

Prema njegovim rečima, predlog suštinske autonomije je ostao u vazduhu i više nije delotvoran.

"Još je manje delotvoran predlog da se konflikt zaledi. Oni koji odlučuju o Kosovu ne žele nikakvo zaledjivanje konflikta, niti to nama odgovara. Mi moramo da idemo s našim rešenjima prema onima koji o tome odlučuju u medjunarodnoj areni", naveo je on.

On je ponovio da Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova ali istovremeno prihvata činjenicu da velike sile ne prihvataju podelu Kosova.



"Srbija bez savezništva na medjunarodnom planu ne može da ostvari svoje interese na Kosovu... I sada, u novim otežanim okolnostima, već iscrpljeni u ratu devedesetih, još jednom sa izbijenim vazduhom u domenu ekonomije, mi branimo svoje interese u medjunarodnoj areni, u kojoj nema ni fer odnosa ni pravde, već samo večnih interesa", ocenio je Tadić.

Nezaposlenost najveći problem

Govoreći o ekonomiji, Tadić je istakao da Srbija mora da obezbedi ekonomsku stabilnost i reši problem "prekomernog zaduženja".

"Mi se nalazimo na 45 odsto, i to je crvena linija koju ne smemo da predjemo jer svako sledeće zaduživanje jedino može da se dozvoli uz rast družtvenog proizvoda", naveo je on.

Tadić je kazao da nezaposlenost vidi kao najveći problem, zatim nedovoljno kvalitetna socijalna karta, efikasnost u izgradnji infrastrukture, dodajući da postoji i čitav niz zakona i agencija koje su potpuno nepotrebne.

(Njumagazin, Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Nemoguća koalicija DS i SNS

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jan.2012

Predsednik Srbije i Demokratske stranke (DS) Boris Tadić odbacio je mogućnost postizborne koalicije sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Tadić: Nemoguća koalicije DS i SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2012

BEOGRAD -..Predsednik Srbije i Demokratske stranke (DS) Boris Tadić odbacio je mogućnost postizborne koalicije sa Srpskom naprednom strankom (SNS)..."Da kažem jednom zasvagda Zoranovim (Đindić) rečima: 'Zato što ništa delotvorno ne može da nastane u naredne četiri godine iz te saradnje neće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tadić: Nemoguća koalicija DS i SNS

Izvor: Radio 021, 10.Jan.2012

Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić odbacio je mogućnost postizborne koalicije sa Srpskom naprednom strankom.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.