Tadić: Ne vidimo svrhu ulaska u vladu

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2015, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Ne vidimo svrhu ulaska u vladu

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da je ulazak funkcionera te stranke u Vladu Srbije medijska spekulacija i da trenutno ne vidi svrhu ulaska i rada u vladi.

Odgovarajući na pitanja novinara posle sednice Glavnog odbora SDS da li postoji mogućnost da ta stranka bude u rekonstruisanoj vladi, Tadić je rekao da je posle prethodnih izbora dobio ponudu da uđe u vladu ali da je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odbio jer nije video svrhu ulaska, kao što je ne vidi ni danas.

"Tu svrhu ne vidimo ni danas, obzirom da se reformama proglašavaju mere uštede koje su nužne da bi se sprečio ekonomski kolaps zemlje, budući da ne vidimo jasnu viziju razvoja, kao i zato što u Parlamentu nema one atmosfere koja je potrebna da bi se uvažavale demokratske institucije, od zaštitnika građana do opozicije", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima aktuelne ekonomske mere su katastrofalne sa stanovišta domaćih i stranih investicija, koje su ključne za razvoj "jer bez toga nema novih radnih mesta niti zapošljavanja".

Prema njegovim rečima, SDS će moći da razmatra mogućnost ulaska u vladu tek "kada vlada bude promenila politiku ili kada se otvori javna debata za promenu politike," a trenutno nema naznaka takve promene.

"Stoga, ne vidimo naše mesto u Vladi", poručio je Tadić.

On je ponovio da je informacija o ulasku SDS-a u Vladu, uoči prethodnih izbora, bila medijska spekulacija koju je plasirala Demokratska stranka.

"DS je lansirala informaciju da sam napustio stranku, ne iz razloga koruptivnosti i pročišćavanja redova, već da bismo brže-bolje ušli u Vladu. Naprotiv, sve se desilo drugačije i praksa je demantovala sve one koji su plasirali lažne informacije", zaključio je Tadić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne vidim svrhu ulaska SDS u vladu"

Izvor: B92, 07.Feb.2015

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da je ulazak funkcionera te stranke u Vladu Srbije medijska spekulacija i da trenutno ne vidi svrhu ulaska i rada u vladi...Odgovarajući na pitanja novinara posle sednice Glavnog odbora SDS da li postoji mogućnost da ta stranka bude u rekonstruisanoj vladi, Tadić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.