Tadić: Integracija rešava probleme na Zapadnom Balkanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2011, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Integracija rešava probleme na Zapadnom Balkanu

BERLIN -

Samo evropska integracija kao opšti okvir može da reši sve probleme na Zapadnom Balkanu, izjavio je danas u Berlinu predsednik Srbije Boris Tadić.

Tadić učestvuje u diskusiji na Međunarodnoj konferenciji opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Nemačke organizovanoj na početku kongresa te stranke.

Na pitanje u diskusiji zašto Srbija i druge zemlje Zapadnog Balkana i dalje žele da uđu u EU Tadić je, podsećajući na ranije sukobe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ratove u regionu, rekao da je EU "projekat mira, jedan od najboljih u ljudskoj istoriji".

Predsednik Srbije je ukazao na to da od širenja EU koristi imaju ne samo nove zemlje već i sadašnje članice i pokazao je razumevanje za čitav niz izazova pred kojima se nalazi EU ali i podsetio da ne sme da se izgubi smisao za, kako se izrazio, "širu perspektivu".

"Bez evropske perspektive na Zapadnom Balkanu nećemo moći običnim ljudima da kažemo da ćemo imati prosperitetno društvo, društvo bez nasilja", poručio je Tadić vođama EU.

"EU nije kompletna bez Zapadnog Balkana, Zapadnog Balkana nema bez Srbije koja je u njegovom središtu", naglasio je predsednik Srbije.

U diskusiji sa Tadićem učestvuju i bivši predsednik italijanske vlade Masimo D'Alema, predsednik rumunskih socijaldemokrata Viktor Ponta i predsednik Partije evropskih socijalista, bivši bugarski premijer Sergej Stanišev.

Tadić će se tokom boravka u Berlinu sastati sa vodećim političarima SDP Nemačke kao i nizom evropskih socijaldemokratskih i socijalističkih političara koji su gosti kongresa.

Kongresu nemačke socijaldemokratije će kao gost prisustvovati i predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić će danas razgovarati sa najužim rukovodstvom nemačke Socijaldemokrstske partije o unapređenju odnosa dve stranke, kao i o jačanju socijalističkih i socijaldemokrsatskih snaga u Evropi, najavljeno je iz SPS.

Dačić se nalazi u dvodnevnoj radnoj poseti Berlinu, gde je otišao na poziv Socijaldemokratske partije, najveće opozicione partije u Bundestagu, navedeno je u saopštenju.

Dačić, koji je i zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije juče se sastao sa državnim sekretarom ministarstva unutrašnjih poslova Nemačke Ole Šrederom.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Integracija rešava probleme na Zapadnom Balkanu

Izvor: Blic, 03.Dec.2011

Samo evropska integracija kao opšti okvir može da reši sve probleme na Zapadnom Balkanu, izjavio je danas u Berlinu predsednik Srbije Boris Tadić...Tadić učestvuje u diskusiji na Međunarodnoj konferenciji opozicione Socijaldemokratske partije Nemačke organizovanoj na početku kongresa te stranke...Na...

Nastavak na Blic...

EU rešenje za Zapadni Balkan

Izvor: RTS, 03.Dec.2011

Samo evropska integracija kao opšti okvir može da reši sve probleme na Zapadnom Balkanu, rekao Boris Tadić. EU nije kompletna bez Zapadnog Balkana, Zapadnog Balkana nema bez Srbije koja je u njegovom središtu, naglasio predsednik Srbije. ..Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da samo evropska...

Nastavak na RTS...

Tadić: Integracija rešava probleme na Zapadnom Balkanu

Izvor: Press, 03.Dec.2011

Samo evropska integracija kao opšti okvir može da reši sve probleme na Zapadnom Balkanu, izjavio je danas u Berlinu predsednik Srbije Boris Tadić.

Nastavak na Press...

Tadić: Integracija rešava probleme na Balkanu

Izvor: S media, 03.Dec.2011

Samo evropska integracija kao opšti okvir može da reši sve probleme na Zapadnom Balkanu, izjavio je danas u Berlinu predsednik Srbije Boris Tadić...Tadić učestvuje u diskusiji na Medjunarodnoj konferenciji opozicione Socijaldemokratske partije Nemačke organizovanoj na početku kongresa te stranke...Na...

Nastavak na S media...

Tadić prisustvuje kongresu SPD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2011, 04:36

BERLIN -..Predsednik Srbije Boris Tadić prisustvovaće u Berlinu kongresu nemačke Socijaldemokratske partije (SDP)...SDP je najstarija i najjača nemačka opoziciona stranka...Na sutrašnjem kongresu uvodno izlaganje imaće bivši kancelar Helmut Šmit, a učesnicima će se obratiti i norveški premijer...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

TADIĆ U BERLINU NA KONGRESU SDP

Izvor: Kurir, 04.Dec.2011

BERLIN - Predsednik Srbije Boris Tadić prisustvovaće danas u Berlinu kongresu nemačke Socijaldemokratske partije (SDP)...SDP je najstarija i najjača nemačka opoziciona stranka...Na kongresu uvodno izlaganje imaće bivši kancelar Helmut Šmit, a učesnicima će se obratiti i norveški premijer Jens...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.