Sto godina od početka Prvog svetskog rata: Bečka filharmonija u Sarajevu

Izvor: Blic, 26.Jun.2014, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sto godina od početka Prvog svetskog rata: Bečka filharmonija u Sarajevu

Bečka filharmonija s horom opere Narodnog pozorišta Sarajevo održaće u subotu, 28. juna, koncert u sarajevskoj gradskoj Većnici, u sklopu obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata. Bečka filharmonija

Bečki filharmonisti će izvoditi dela slavnih austrijskih, nemačkih i francuskih kompozitora pod dirigentskom palicom maestra Franca Velsera-Mesta, saopšteno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Biche realizovan i televiziji prenos koncerta što će zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << partnerstvu javnih emitera Nemačke, Francuske i BiH, kao Evropske unije javnih emitera (EBU) moći da prati više miliona evropskih gledalaca.

Bečka filharmonija i Grad Sarajevo, zajedno s javnim radiotelevizijskim servisima ovim koncertom žele ne samo da obeleže datum velike istorijske tragedije, već i da kroz univerzalni jezik muzike pošalju drugačiju sliku i poruku u svet od one iz burne i teške istorije BiH, poruku mira i solidarnosti, razumevanja i dijaloga, navodi se u saopštenju gradske uprave Sarajeva.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klark: Besmislen plan da se postavi bista Franca Ferdinanda.u Sarajevu

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2014

SARAJEVO - Profesor istorije sa Kembridža Kristofer Klark rekao je da političari iz Srbije ne treba da idu u Sarajevo 28. juna na obilježavanje 100 godina od početka Prvog svjetskog rata, s obzirom da na tabli postavljenoj na zgradu Vijećnici piše da su je zapalili "srpski zločinci" što je, kako...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.