Stefanović uveren u dobijanje datuma

Izvor: RTS, 01.Jun.2013, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović uveren u dobijanje datuma

Srbija ogromnim radom pokazala da je ozbiljna država, ocenio predsednik Skupštine Nebojša Stefanović i dodao da su standardi koji su dostizani dovoljni da Srbiji bude dodeljen datum za početak pregovora 28. juna.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je uveren da će Srbija 28. juna dobiti datum za početak pregovora o članstvu u EU.

"Mislim da je Srbija jednom snažnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << diplomatskom ofanzivom i ogromnim radom pokazala da je ozbiljna država i da smo našim evropskim partnerima pokazali da su standardi koje smo dostizali u poslednjem periodu, ali intenzivno u poslednjih godinu dana, kao i spremnost Srbije da sarađuje u regionu, dovoljni da Srbiji bude dodeljen datum za početak pregovora 28. juna", rekao je Stefanović.

Predsednik Skupštine je rekao da je zadovoljan što je nemačka vlada preporučila Bundestagu da donese takvu odluku, što je znak da postoji napredak naših odnosa sa Nemačkom i dodao da je to, najpre, dobra vest za građane Srbije.

"Želimo da ljudi u ovoj zemlji žive normalno, da imaju dobra primanja i da od tih primanja mogu da žive, i to je za nas pre svega EU, i verujem da je Srbija spremna da krene tim putem", rekao je Stefanović Tanjugu u Ribarskoj Banji kod Kruševca.

Komentarišući razgovore u Briselu u vezi sa primenom sporazuma, Stefanović je naglasio da ima puno poverenje u ljude koji vode taj proces i rekao da se nada da ćemo "u najskorijem roku imati dovoljno napretka da to bude pozitivna ocena".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Očekujem datum 28. juna

Izvor: Akter, 01.Jun.2013

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je uveren da će Srbija 28. juna dobiti datum za početak pregovora o članstvu u EU

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.