Ljajić: Neminovna rekonstrukcija ili izbori

Izvor: RTS, 02.Jun.2013, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Neminovna rekonstrukcija ili izbori

Ako dobijemo datum za početak pregovora o članstvu u EU mislim da je rekonstrukcija Vlade realnija, ukoliko ga ne dobijemo, mislim da su onda izbori realniji, kaže potpredsednik Vlade Rasim Ljajić.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić ocenio je da je neminovno da dođe do rekonstrukcije Vlade ili do izbora, bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da li će Srbija 28. juna dobiti datum za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.

"Ako dobijemo datum mislim da je rekonstrukcija realnija. Ukoliko ga ne dobijemo, mislim da su onda izbori realniji. Ali to je na velikim strankama, pre svega na Srpskoj naprednoj stranci, koja je vodeća u koaliciji. Od njene odluke će zavisiti koja je opcija u igri", rekao je Ljajić za Politiku.

Ljajić je ocenio da nije dobro da se previše dugo licitira pričom o rekonstrukciji, jer to može da utiče na rad ministarstava zbog toga što ljudi počinju da kalkulišu ko će biti smenjen.

"Moje iskustvo iz prethodne vlade govori da to i te kako utiče na one koji su zaposleni u ministarstvima i zato bi bilo jako dobro da priču o rekonstrukciji, ako je ona opcija broj jedan, završimo što pre. To bi moralo do kraja jula da se završi", rekao je Ljajić.

Ljajić nije želeo da iznese svoj stav o tome da li je potrebno da se zamrznu plate i penzije već je rekao da će se o tome izjasniti na sednici Vlade.

"S jedne strane, to je stvar ekonomske računice, stanja u državnoj kasi, stanja ukupnih finansija, a s druge strane, morate pokazati kao i svaka vlada u uslovima krize, socijalnu osetljivost za najugroženije. Ali, nije dobro što se krenulo sa licitiranjem na tu temu", rekao je Ljajić.

Potpredsednik Vlade je rekao da postoji velika verovatnoća da će Srbija 28. juna dobiti datum za početak pregovora ali i ocenio da "neće pasti plafon" ukoliko se to ne desi.

"Ali to bi bila ogromna nepravda prema ovoj zemlji, nakon svega što je uradila. To bi imalo i te kako reperkusije na unutrašnjem političkom planu. To govorim svim našim evropskim partnerima - porastao bi broj evroskeptika u Srbiji, veliki deo onih koji se inače zalažu za ulazak zemlje u EU bio bi razočaran", rekao je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Rekonstrukcija Vlade ili izbori, bez obzira na datum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2013

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić ocenio je da je neminovno da dođe do rekonstrukcije Vlade ili do izbora, bez obzira da li će Srbija 28. juna dobiti datum za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ljajić: Neminovno je da dođe da rekonstrukcije ili izbora

Izvor: Studio B, 02.Jun.2013

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić ocenio je da je neminovno da dođe do rekonstrukcije vlade ili do izbora, bez obzira da li će Srbija 28. juna dobiti datum za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji. .."Ako dobijemo datum, mislim da je rekonstrukcija realnija. Ukoliko ga ne dobijemo,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.