Šta je Twitter kupio od IBM-a?

Izvor: B92, 07.Mar.2014, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je Twitter kupio od IBM-a?

Servis mikroblogova Twitter kupio je od IBM-a 900 patenata ukupne vrednosti 36 miliona dolara, navedeno je u dokumentima Twittera podnetih Komisiji za hartije od vrednosti i berze SAD.

Sada Twitter ima 956 patenata i oko 100 prijava patenata u SAD i drugim zemljama. Konkretno, ovaj servis je dobio patente za "metod prezentacije reklame u interaktivnom prostoru za efikasan način dobijanja informacija o URL (putanja do određenog sadržaja)", kao i za "program pretrage >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opštih kontakata", saopštio je Tviter.

Prema dokumentima, rok trajanja patenata ističe u periodu od 2016. do 2031. godine, preneo je Itar tas.

Korporacija IBM je okrivila Twitter za kršenje patentnih prava još od novembra 2013. kada je Twitter izašao sa inicijalnom javnom ponudom. Međutim u januaru 2014. je potpisan sporazum o zajedničkom licenciranju patenata, što je omogućilo da se reši spor.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta je Twitter kupio od IBM-a?

Izvor: B92, 07.Mar.2014

Servis mikroblogova Twitter kupio je od IBM-a 900 patenata ukupne vrednosti 36 miliona dolara, navedeno je u dokumentima Twittera podnetih Komisiji za hartije od vrednosti i berze SAD...Sada Twitter ima 956 patenata i oko 100 prijava patenata u SAD i drugim zemljama. Konkretno, ovaj servis je dobio patente...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.