Šainović odslužio dve trećine kazne i pušten na slobodu

Izvor: Studio B, 27.Avg.2015, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šainović odslužio dve trećine kazne i pušten na slobodu

Nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije Nikola Šainović večeras se letom iz Stokholma vraća u Srbiju nakon odslužene dve trećine kazne po presudi Haškog tribunala, rekao je Tanjugu njegov branilac Toma Fila.

Fila je ukazao da je Haški tribunal usvojio molbu branilaca da se Šainoviću otpiše jedna trećina kazne i on je pušten na slobodu

Šainović se predao Tribunalu 2. aprila 2002. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
Pravosnažno je osuđen na 18 godina zatvora, dok je prvostepenom presudom bio osuđen na 22 godine.

Haški tribunal je osudio Šainovića za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja na Kosovu od 1. januara do 20. juna 1999. godine.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šainović na slobodi

Izvor: Politika, 27.Avg.2015

Bivši potpredsednik Vlade SRJ odslužio dve trećine kazne na koju ga je osudio Haški tribunal..Nikola Šainović, bivši potpredsednik Vlade SRJ, koji je odslužio dve trećine zatvorske kazne od 18 godina, na koju ga je osudio Haški tribunal stigao je u Srbiju. Šainović je pred tribunalom prvobitno...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.