SNS čeka kad će sednica u KG

Izvor: B92, 20.Okt.2014, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS čeka kad će sednica u KG

Danas se donosi odluka kada će se održati sednica Skupštine Kragujevca na kojoj će se razmatrati smena vlasti.

Predsednik Skupštine Kragujevca Saša Milenić za danas je zakazao sastanak sa šefovima odborničkih grupa i na njemu bi trebalo da se odredi datum održavanja sednice gradskog parlamenta po zahtevu odbornika okupljenih oko Srpske napredne stranke.

Ključna tačka dnevnog reda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je smena aktuelne vlasti na čelu sa gradonačelnikom Veroljubom Stevanovićem, liderom Zajedno za Šumadiju.

Nakon što su odbornici Zajedno za Šumadiju, Demokratske stranke i LDP, prošlog petka povukli svoj zahtev za glasanje o poverenju gradonačelniku Veroljubu Stevanoviću, sednica Skupštine, na inicijativu odbornika okupljenih oko SNS, biće održana najkasnije 28. oktobra. Naprednjaci traže smenu predsednika Skupštine, njegovog zamenika i gradonačelnika Stevanovića.

Povlačenje svog zahteva u ZZŠ obrazložili su time da su i jedan i drugi zahtev "motivisani istim razlozima - da li u Skupštini grada postoji većina neophodna za rad i odlučivanje“. Predsednik Skupštine Saša Milenić, na stranačkoj konferenciji za novinare rekao je da odbornici ZZŠ, DS i LDP, inicijativu i nisu podneli da bi smenili gradonačelnika Stevanovića, već, kako je rekao, sa ciljem da gradski parlament profunkcioniše.

U SNS kompletnu priču oko podnošenja, pa povlačenja inicijative ZZŠ, DS i LDP, ocenjuju kao poslednji politički manevar grupe okupljene oko Veroljuba Stevanovića i pokušaj kupovine vremena.

"Podnošenjem inicijative želeli su da još neki dan ostanu na vlasti i koriste privilegije koje su imali poslednjih deset godina. Ipak, konačno su shvatili da više nemaju većinu u Skupštini grada", kaže Goran Kovačević, poverenik SNS u Kragujevcu.

Gradski parlament ima 87 odbornika, a inicijativu za smenu aktuelne vlasti potpisalo je njih 44 iz redova SNS, SPS, JS-PUPS, DSS, SPO i Pokreta za naš grad.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRAGUJEVAC: O smeni vlasti 28. oktobra

Izvor: Kurir, 20.Okt.2014

KRAGUJEVAC - Sednica Skupštine grada Kragujevca na kojoj će se odbornici izjašnjavati o smeni gradskih čelnika zakazana je za 28. oktobar, objavjeno je danas na sajtu gradske uprave...Inicijativu za održavanje sednice gradskog parlamenta pre sedam dana podneli su odbornici nekoliko stranaka okupljenih...

Nastavak na Kurir...

Verko se provukao, SNS čeka sednicu

Izvor: Večernje novosti, 20.Okt.2014

PREDSEDNIK Skupštine Kragujevca Saša Milenić za danas je zakazao sastanak sa šefovima odborničkih grupa i na njemu bi trebalo da se odredi datum održavanja sednice gradskog parlamenta po zahtevu odbornika okupljenih oko Srpske napredne stranke. Ključna tačka dnevnog reda je smena aktuelne vlasti...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.