Rusija suočena s komplikovanim izazovima

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2014, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija suočena s komplikovanim izazovima"

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin poručio je u četvrtak da se ove godine Rusija suočila sa komplikovanim izazovima i pokušajima da se ispita njena čvrstina.

Glavna stvar u odnosima Srbije i Rusije je prijateljstvo: AleksandaR Čepurin

 

"Ove godine Rusija se suočava sa komplikovanim izazovima, pokušajima da se ispita njena cvrstina, pokušajima da se svet razdvoji prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << standardima hladnog rata, da se u Evropi stvori novi Berlinski zid, da se nametne teza ko nije sa nama taj je protiv nas, da posvađaju narode i zemlje. Ništa neće njima poći za rukom", rekao je Čepurin na proslavi ruskog nacionalnog praznika Dana narodnog jedinstva.

 

On je rekao da se snaga dobrih odnosa Srbije i Rusije oslanja na objektivno bliske interese i prirodni karakter veza.

 

Čepurin je ocenio da je najglavnija stvar u odnosima Srbije i Rusije prijateljstvo, koje se ne oslanja na nečiju dobru volju nego na volji dvaju naroda i poručio da je vreme da se odnosima dve "zemlje da nova snaga i druga mladost".

 

Rekao je i da je suština današnjeg praznika ono što je obeleženo na srpskom grbu sa četiri slova S, a da su za Rusiju sloga i jednistvo i uzajamno razumevanje još vazniji, zato što se Rusija proteže kroz devet vremenskih zona i u njoj živi više od 180 naroda.

 

"Ipak, zemlja se naučila da prevazilazi razmimoilaženja tokom 1152 godine svoje državnosti", rekao je ruski ambasador.

 

"Nijedan narod, ni jedan jezik nisu izgubljeni zahvaljujući poštenom odnosu prema njima, njihovim tradicijama i korenima. Narodi Rusije su sačuvali svoje korene, poštovanje prema svojoj istoriji i samopoštovanje", dodao je.

 

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Neće posvađati Rusiju sa Evropom"

Izvor: B92, 06.Nov.2014

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin poručio je da se ove godine Rusija suočila sa komplikovanim izazovima i pokušajima da se ispita njena čvrstina..."Ove godine Rusija se suočava sa komplikovanim izazovima, pokušajima da se ispita njena čvrstina, pokušajima da se svet razdvoji prema...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.