Rekord u potrošnji struje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2012, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekord u potrošnji struje

BEOGRAD -

Potrošnja električne energije u Srbiji, na teritoriji koju snabdeva "Elektroprivreda Srbije" (EPS), iz dana u dan je sve veća i u toku jučerašnjeg dana dostignut je apsolutni rekord od 162 miliona kilovat-sati, saopštio je EPS i apelovao na građane da racionalno troše struju.

Srbija je juče uvezla 14,04 miliona kilovat-časova struje, što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 10 odsto potrošnje.

Pored svih napora da se održi stabilnost snabdevanja, usled prognoza da će se rekordno niske temperature zadržati i u narednom periodu, EPS apeluje na građane da racionalno troše električnu energiju.

Dosadašnje mere koje se primenjuju radi smanjenja potrošnje energenata nisu dale konkretne rezultate, s obzirom da su juče postignuti novi rekordi u potrošnji, navodi se u saopštenju EPS-a i dodaje da su svi raspoloživi proizvodni kapaciteti tog preduzeća na mreži, ali zbog neizvesnosti dužine trajanja ledenog talasa nije moguće dati nikakve garancije.

"Ono što se čini i što se može garantovati jeste to da se ulažu maksimalni i vanredni napori kako bi se što duže održalo uredno snabdevanje električnom energijom", rekao je pomoćnik generalnog direktora EPS-a za tehnički sistem Zoran Manasijević.

Veoma niske temperature, snežne padavine i opterećenja na mreži dovode do brojnih kvarova opreme, otežanog rada ljudi na terenu, velikih poteškoća u iskopu i dopremanju uglja sa kopova u termoelektrane.

Više hiljada radnika EPS-a je neprekidno održava proizvodnju i distribuciju energije i otklanja kvarove u najkraćem mogućem roku, a takođe su oformljeni i krizni štabovi u privrednim društvima i organizovana danonoćna dežurstva, ističe se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekordna potrošnja, uvozimo struju

Izvor: Mondo, 07.Feb.2012

Potrošnja električne energije u Srbiji, na teritoriji koju snabdeva "Elektroprivreda Srbije" (EPS), iz dana u dan je sve veća i u toku jučerašnjeg dana dostignut je apsolutni rekord od 162 miliona kilovat-sati, saopštio je EPS i apelovao na građane da racionalno troše struju.

Nastavak na Mondo...

DOSTIGNUT REKORD U POTROŠNJI STRUJE

Izvor: Kurir, 07.Feb.2012

BEOGRAD - Potrošnja električne energije u Srbiji, na teritoriji koju snabdeva "Elektroprivreda Srbije" (EPS), iz dana u dan je sve veća i u toku jučerašnjeg dana dostignut je apsolutni rekord od 162 miliona kilovat-sati, saopštio je EPS i apelovao na građane da racionalno troše struju...BEOGRAD...

Nastavak na Kurir...

Apel gradjanima da štede struju

Izvor: Medijski istraživački centar, 07.Feb.2012

Niška Elektrodistribucije apelovala je na građane da dok traje ledeni talas pokušaju da racionalno koriste električnu energiju, jer će na taj način elektroenergetski sistem lakše podneti teret povećane potrošnje i sigurnije funkcionisati.. 'Snabdevanje eletkričnom energijom svih kupaca na području...

Nastavak na Medijski istraživački centar...

Potrošnja struje preko granice

Izvor: RTS, 08.Feb.2012, 09:07

"Elektroprivreda Srbije" apeluje na građane da racionalno troše električnu energiju, jer potrošnja iz dana u dan premašuje rekorde. Dodatni problem je led na rekama, jer može da ugrozi proizvodnju i u hidroelektranama i u termoelektranama. ..Ledeni dani doveli su potrošnju i proizvodnju struje...

Nastavak na RTS...

Maksimalna potrošnja struje u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2012

NOVI SAD -..Potrošnja električne energije na području koje snabdeva Elektrovojvodina 7. februara je premašila najveći očekivani maksimum od 35 miliona kilovat-časova za ovaj talas zahlađenja, saopštilo je to javno preduzeće...Kako se navodi, juče je u Vojvodini utrošeno 35,1 milion kilovat-časova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.