Maksimalna potrošnja struje u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2012, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maksimalna potrošnja struje u Vojvodini

NOVI SAD -

Potrošnja električne energije na području koje snabdeva Elektrovojvodina 7. februara je premašila najveći očekivani maksimum od 35 miliona kilovat-časova za ovaj talas zahlađenja, saopštilo je to javno preduzeće.

Kako se navodi, juče je u Vojvodini utrošeno 35,1 milion kilovat-časova električne energije pri srednjoj dnevnoj temperaturi od minus 9,3 stepena, ali je elektroenergetski sistem izdržao tako veliko opterećenje bez većih ispada i kvarova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Elektrovojvodina je upozorila da dugotrajnije opterećenje, poput jučerašnjeg, nije dobro za sistem i nije dobro za sigurnost u snabdevanju jer su mogućnosti za kvarove povećane, što može dovesti u pitanje snabdevanje dela kupaca.

"Sve naše mobilne ekipe su angažovane na terenu, podignut je stepen pripravnosti i dežurstva na najviši nivo, ali je potrebna i puna saradnja sa svim kupcima u racionalnom korišćenju električne energije", navodi se u saopštenju.

Elektrovojvodina je saopštila da je maksimalna potrošnja zabeležena u sistemu tog preduzeća iznosila 35,2 miliona kilovat-časova i da je trenutno opterećenje sistema veoma blizu da premaši taj rekord.

"Ukoliko bi svaki kupac u svom domaćinstvu ugasio makar jedno rasvetno telo ili uređaj koji ne koristi, time bi dao lični doprinos očuvanju sistema koji bi lakše podneo terete potrošnje", navodi se u apelu Elektrovojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.