RUSIJA U OSMINI FINALA, POBEDE NOVOG ZELANDA I HRVATSKE

Izvor: Kurir, 01.Sep.2010, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSIJA U OSMINI FINALA, POBEDE NOVOG ZELANDA I HRVATSKE

Košarkaška reprezentacija Rusije plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva u Turskoj, pošto je četvrtom kolu Grupe C u Ankari savladala Kinu sa 89:80.

Najzaslužniji za trijumf "zbornaje komande" bio je Saša Kaun sa 16 poena i 14 skokova, a Sergej Monja dodao je na to još 17 poena i šest asistencija. Rusiji je to bio treći trijumf na šampionatu, dok su Kinezi zabeležili treći poraz.

Selekcija Novog Zelanda je u Grupi D u Izmiru pobedila Kanadu sa 71:61. "Kivije" >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je do druge pobede na turniru predvodio Kirk Peni sa 18 poena.

Novozelanđani su upisali drugu pobedu, a Kanada još ne zna za pobedu na Mundobasketu.

Drugu pobedu na turniru zabeležila je i Hrvatska, koja je u Istanbulu bila bolja od Tunisa sa 84:64. Bojan Bogdanović je predvodio Hrvatsku sa 19 poena, dok je kod Tunisa najbolji bio Ben Romdane sa 23 poena.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija u osmini finala, pobede Novog Zelanda i Hrvatske

Izvor: Politika, 01.Sep.2010

Košarkaška reprezentacija Rusije plasirala se danas u osminu finala Svetskog prvenstva u Turskoj, s obzirom na to da je četvrtom kolu Grupe C u Ankari savladala Kinu sa 89:80...Najzaslužniji za trijumf „zbornaje komande” bio je Saša Kaun sa 16 poena i 14 skokova, a Sergej Monja dodao je na to...

Nastavak na Politika...

Vredna pobeda domaćina, novi poraz Španije

Izvor: TV Avala, 01.Sep.2010

Najvredniju pobedu u današnjim utakmicama trećeg kola šampionata sveta za košarkaše u Turskoj zabeležila je domaća selekcija, koja je u Ankari nadigrala Grčku i prebrinula sve brige u borbi za prvo mesto u "C" grupi.

Nastavak na TV Avala...

Dan 5: Kraj za Nemačku

Izvor: B92, 02.Sep.2010, 00:40

Posle mečeva četvrtog kola na Mundobsketu poznati su šampioni tri grupe, kao i timovi koji su završili takmičenje...U grupi A Srbija je pobedila Australiju 94:79 pa će protiv Argentine koja je savladala Jordan 88:79 odlučivati o prvom mestu u grupi. Angola je sa 92:88 eliminisala Nemačku...SAD...

Nastavak na B92...

Litvanci osvojili prvo mesto u grupi, Argentinci sigurni

Izvor: TV Avala, 02.Sep.2010

Košarkaška reprezentacija Litvanije savladala je večeras u Izmiru selekciju Francuske sa 69:55 u četvrtom kolu Svetskog prvenstva i osigurala prvo mesto u Grupi D uoči osmine finala.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.