Protest na Vračaru zbog nuđenja mita odbornicima

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Apr.2016, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest na Vračaru zbog nuđenja mita odbornicima

Predstavnici političkih stranaka koje su na opštinskim izborima u opštini Vračar nastupile zajedno, protestvovali su danas ispred zgrade opštine Vračar zbog pokušaja nuđenja mita odbornicima te liste koja je osvojila većinu na izborima.

Izborna lista "Vračar slobodno - Bane Kuzmanović", koju čine predstavnici Demokratske stranke (DS), Socijaldemokratske stranke (SDS), Liberalno demokratske partije (LDP), Nove stranke, Socijaldemokratske unije i Levica Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << osvojila je većinu odborničkih mandata na završenim opštinskim izborima.

Predstavnik te liste Branislav Bane Kuzmanović rekao je na protestu da je ono što se radi na Vračaru nastavak krađe izbora.

Prema njegovim rečima, nuđenje mita odbornicima većine da pređu na drugu stranu jeste trgovina uticajem i krivično delo.

"Kada pretite ljudima otpuštanjem sa posla, kada pretite njihovim porodicama, upućujete ih na rad u Mladenovac, to pokazuje da ne poštujete izbornu volju građana i da vršite pritisak na novoizabrane odbornike koji imaju većinu na Vračaru. To građani Vračara neće dozvoliti, krađa neće proći", rekao je Kuzmanović.

On je dodao da će se pismom obratiti predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, uz zahtev da "njegovi čauši prestanu da vrše krivična dela na Vračaru".

Nataša Vučković iz DS-a rekla je da su se na Vračaru okupile demokrate svih boja, a da su nedavno održani izbori pokazali da je Vračar jedina opština koja će to ostati.

"Pobeda je naša i nećemo je prepustiti. Ovde je pre izbora bilo mnogo mahinacija i pokušaja da se Vračar prikloni drugoj strani, ali to se nije desilo. Mi želimo da odbranimo volju građana, odbranimo Vračar i što pre formiramo vlast sa našim partnerima", rekla je Vučković.

Ona je dodala i da će DS priužiti zaštitu svim odbornicima kojima je prećeno, pre svega u odbrani njihove sigurnosti.

"Na delu je politika straha i zastrašivanja, protiv čega smo se borili na izborima", rekla je Vučković

Konstantin Samofalov iz SDS-a zahvalio se građanima Vračara što su pružili otpor pritiscima.

"Sve ovo što se dešava nije čudno. Mi taj trend vidimo i na nivou Republike. Imamo cirkus koji se dešava poslednja četiri dana, da dva procenta ne mogu da prebroje za par dana. Pokušavaju da nam otmu odbornike, ali mi smo ovde da zaštitimo glas svakog građanina. Vračar nije pao i neće pasti", rekao je Samofalov.

Među okupljenih nekoliko stotina građana Vračara, bili su prisutni funkcioneri stranaka Dragan Šutanovac, Danilo Bašić, Goran Ćirić, Borislav Stefanović i drugi.

Okupljeni su zatim krenuli u protestnu šetnju ka delu grada gde se nalaze Vlada Srbije i Republička izborna komisija, a usput su se zadržali ispred sedišta opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Njegoševoj ulici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest na Vračaru zbog nuđenja mita odbornicima

Izvor: N1 televizija, 28.Apr.2016

Predstavnici političkih stranaka koje su na opštinskim izborima u opštini Vračar nastupile zajedno, protestvovali su danas ispred zgrade opštine Vračar zbog pokušaja nuđenja mita odbornicima te liste koja je osvojila većinu na izborima...Izborna lista "Vračar slobodno - Bane Kuzmanović", koju...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.