Predsednik Letonije susretom sa Tadićem započeo posetu Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2010, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Letonije susretom sa Tadićem započeo posetu Srbiji

BEOGRAD -

Predsednici Srbije i Letonije Boris Tadić i Valdis Zatlers, založili su se danas u Beogradu za unapređenje odnosa dve zemlje, posebno u oblasti privrede.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora Zatlers je rekao da Letonija podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji i da će ratifikovati Sporazum o stabilizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i pridruživanju (SSP).

On je ponudio pomoć Letonije u evrointegracijama Srbije.

Predsednik Srbije je rekao da se balkanske i baltičke zemlje suočavaju sa velikim izazovima ekonomske krize.

"Razmere ove krize su na dramatičan način pogodile celu Evropu i svet", rekao je Tadić i ocenio da se moraju obezbediti mehanizmi za njeno sprečavanje u budućnosti.

S predsednikom Letonije u Beogradu boravi i privredna delegacija te zemlje.

Zatlers je rekao da je današnji poslovni forum početak i boljih privrednih odnosa.

Zatlersu, koji je boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji, priređen je svečani doček, uz intoniranje himni i smotru počasne garde.

Predsednik ove baltičke zemlje u toku dana sastaće se i s premijerom Mirkom Cvetkovićem i predsednicom Narodne skupštine Slavicom Đukić Dejanović s kojom će razgovarati o većem angažovanju parlamenata Srbije i Letonije u cilju poboljšanja parlamentarne saradnje dve zemlje.

Zatlers će, takođe, zajedno s premijerom Cvetkovićem, otvoriti poslovni forum Letonija - Srbija, u Privrednoj komori Srbije.

Kako je navedeno na sajtu šefa letonske države, Zatlersova supruga Lilita će u Beogradu posetiti Društvo za pomoć osobama ometenim u razvoju "Živimo zajedno" i Etnografski muzej.

Prethodno, Zatlers i Tadić su se sastali u septembru 2008. godine na marginama zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Iz Srbije Zatlers odlazi u posetu Makedoniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Letonije u Beogradu - podrška i podsticaj daljoj saradnji

Izvor: SrbijaNet.rs, 13.Jul.2010

Podrška Letonije Srbiji na putu ka EU i spremnost za unapredjenje medjusobnih odnosa na svim poljima, a posebno u oblasti ekonomije, glavne su poruke današnjih razgovora visokog gosta iz Rige i sagovornika u Beogradu. Zatlers boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji,

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Tadić i Zatlers za bolju privrednu saradnju

Izvor: Radio 021, 13.Jul.2010

Predsednici Srbije i Letonije Boris Tadić i Valdis Zatlers, založili su se za unapređenje odnosa dve zemlje, posebno u oblasti privrede.

Nastavak na Radio 021...

Letonija podržava Srbiju na putu ka EU

Izvor: Glas javnosti, 14.Jul.2010, 07:02

BEOGRAD - Predsednici Srbije i Letonije, Boris Tadić i Valdis Zatlers, založili su se u Beogradu za unapređenje odnosa dveju zemalja, posebno u oblasti privrede...Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora Zatlers je rekao da Letonija podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji i da...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.